Amnesty op Willedei voor mensenrechten Turkije.

Werkgroep Amnesty op de Willedei voor de mensenrechten in Turkije.

Op zaterdag 3 september vraagt de werkgroep Amnesty op de Willedei in Wijnjewoude uw aandacht voor de mensenrechten in Turkije. Vier wetenschappers, Muzaffer Kaya, Esra Mungan, Kivanç Ersoy en Meral Camci, vormden de voorhoede van ruim tweeduizend academici die zich verenigd hebben onder de naam ‘Academici voor Vrede’. In januari riepen zij de regering in een petitie op om het vredesproces met de Turkse Koerden weer op gang te brengen en het buitensporige geweld van regeringstroepen te stoppen.

In maart herhaalden de vier wetenschappers hun oproep tijden een persconferentie. Snel daarna werden ze opgepakt. Ze kunnen nu een gevangenisstraf krijgen vanwege ‘belediging van de Turkse staat, alleen omdat ze voor hun (vredelievende) mening uitkwamen.

Amnesty komt in actie tegen de repressie in Turkije. Op de Willedei kunt u deze actie ondersteunen door een petitie te ondertekenen. Gelet op de recente ontwikkelingen is dit zeker nodig!

Verder is er natuurlijk weer blikgooien voor de kinderen (gooi het onrecht omver!), zijn er de reuze ballonnen en is er informatie te krijgen over het werk van Amnesty en de werkgroep. We zien u graag bij onze kraam.

Namens de werkgroep Amnesty International Ureterp e.o.,  Hendrik Jan Haanstra

Geplaatst in: Oproepen

Geef een reactie