Even de frustratie kwijt

Ik wil even iets kwijt, drie weken terug liep ik op het fietspad. Het fietspad langs de Slotsingel (sommigen noemen dat Slotleane) van Slotplaats naar Bosmanege.

Er kwam een fietser aan dus ik ging aan de kant staan, ik kreeg een stomp op mijn schouder en ik had daar niks te zoeken, werd er gezegd. Ik wilde nog terug slaan maar dat lukte niet. Hij begon hard te lachen.

Zondagochtend om half tien een wielrenner, schreeuwde tegen me dat ik moest ophoepelen want dat was een fietspad, waar zijn we nu in godsnaam mee bezig hier. Ik heb net zoveel recht om daar te lopen als mensen te fietsen, ik ga keurig aan de kant als er iemand aan komt op de fiets.

Leven en laten leven en dat mensen wat toleranter zijn, want dit slaat nergens op.

Truus Witteveen

Geplaatst in: Oproepen

11 reacties op “Even de frustratie kwijt

 1. H.Wiebenga zegt:

  Zo is onze levens maatschappij al gedegradeerd, dat je als wandelaar geschoffeerd wordt ten behoeve van hen, die denken dat alle ruimte enz voor hen is.
  Dit kan grotendeels aan hun opvoeding liggen, feitelijk zijn het stumpers die niet béter weten.

 2. Jan noordman zegt:

  Truus, dat is een oud volleyballer (ster) die het niet kan hebben dat je nog steeds zo gemeen opslaat!!!

 3. D.R. zegt:

  Dit soort situaties maak ik ook wel eens mee. Maar gelukkig zijn er ook genoeg fietsers en mountainbikers die me bedanken als ik netjes met mijn hond aangelijnd aan de zijkant van het pad wacht totdat ze voorbij zijn. Daarvoor moet ik echter wel de kans krijgen, want sommigen komen wel erg snel aanscheuren en bellen vaak niet.
  Wat ik helemaal grof vond, is die keer dat ik een wielrenner gewoon zag doorscheuren recht op een paar spelende kinderen af…… Hij manoeuvreerde er doodleuk krap tussendoor. Wat een dwaas!
  Vraag me wel eens af wat voor verkeersregels er voor zo’n pad als de Slotsingel gelden, want het is daar toch tegelijkertijd een wandelaarspad. Het lijkt mij dat de snellere fietser in eerst instantie rekening dient te houden met de langzamere wandelaar, net als op bospaden.
  Misschien kan het fietspadbord beter verwijderd worden.
  Wie weet hier meer van?

 4. gibbla zegt:

  Sommige wielrenners moet je gewoon in elkaar beuken langs de weg

 5. Froukje zegt:

  Ik heb onlangs een paar bomen (dunne) van het pad langs het zwembad gehaald, Die bomen lagen dwars over het pad. Ik snapte niet waarom iemand die bomen daar had neer gelegd, Levensgevaarlijk voor de hardfietsers die daar vaak langs komen. Nu ik gelezen heb hoe onbeschoft sommige hardfietsers zich gedragen, begrijp ik de actie van de bomenleggers. Een beetje begrip voor elkaar zou beter zijn.

 6. jan noordman zegt:

  Sorry Truus, heel vervelend wat er is gebeurd. Trek de grap terug, ik heb je ook verward met Truus van de volleybal, dus nogmaals, ik doe mijn boetekleed aan..

 7. Bauquette Siebenne Le Fils De l'Agriculteur zegt:

  Het slaat ook nergens op. Het sloeg wel ergens op. Op jou!
  Ik denk dat het een barbaar uit Friesche Paelen of Siegerswoude is geweest.
  Woont veel gewelddadig volk. Net als in Harkema, de Westereen of de Pein.
  Kwestie van opvoeding en daarbij komt het o.a. door de boer’n cultuur.
  Vroeger gingen dorpen onderling in gevecht met elkander. Hooivorken, fakkels en harde klompen.
  Frustratie zit bij sommige barbaren uit de agressief-friesche dorpen nog diep geworteld in de aard van het boertje.
  Jammer dat onschuldige dorpsbewoners hier de gevolgen van moeten ondervinden.

  Boertje, boertje, doe eens rustig aan,
  Boertje, boertje, waarom direct weer slaan?
  Boertje, boertje, laat je niet zo kennen,
  Boertje, boertje, jij mag best wielrennen,
  Maar boertje, doe mijn dorpsbewoners dit niet aan,
  Boertje, boertje laat je volgende keer toch niet zo gaan.

Geef een reactie