Wolkbreuk Bakkeveen (update-2)

[update 1 sept 9:15 met 2 foto’s van Laura Teeuwen]
[update 22:26 uur met aantal nieuwe ingezonden foto’s].

Veel plaatsen in Nederland hebben het afgelopen jaar last gehad van wateroverlast. Tot nu toe gingen de zwaarste buien vaak om ons dorp heen tot vandaag. Rond 18:30 uur viel er in kort tijd 22 mm regen. Klinkt niet veel maar als je naar de valsnelheid kijkt ( hoeveelheid regen wat in 1 uur kan vallen) dan hebben we een idee hoe het er aan toeging. Op de hevigst van de bui kwam het met een hoeveelheid van 504 mm/hr naar beneden. Een absoluut record Bakkeveen. Het resultaat laat zich raden.  Blauhus , Burmanialaan en Aylvalaan stonden korte tijd blank. Wat voor de een lastig is, is voor de ander erg leuk.

Laura Teeuwen stuurde deze 2 foto’s nog in:

Geplaatst in: Weer

2 reacties op “Wolkbreuk Bakkeveen (update-2)

  1. Engel zegt:

    rondom Dundelle stond ook alles blank, het water ging net niet over de drempel.
    Ook de parkeerterreinen en het voetpad richting de gymzaal is een grote waterplas geworden

  2. michel zegt:

    zelfs onze WC werkte omgekeerd………schoon water gelukkig ! ( Nije Buorren)

Geef een reactie