Windsnelheidsgrafiek op meteobakkeveen.nl

De media zijn er vol van: er raast momenteel een storm over Nederland (zondag 9 februari 2020).
Onze 5 weerstations in Bakkeveen en naaste omgeving meten ook de windsnelheid. Er was nog geen grafiek van; die is nu toegevoegd op www.meteobakkeveen.nl .

De grafiek laat per 10 minuten interval zien wat de hoogste windsnelheid in die periode is geweest. Officieel moet je het gemiddelde nemen om de windkracht te meten. Maar in onze omgeving waait het altijd minder hard dan op de open vlaktes, daarom voor de grafiek gekozen voor het maximum in een periode van 10 minuten.

De weerstations liggen allemaal wel iets in de luwte van bomen tot op 100m afstand en sommige liggen in de luwte van woningen en bomen/struiken dichtbij.

Helaas is weerstation “Haulerwijk” sinds begin februari defect en is bij de reparateur. Totdat de reparatie voltooid is, worden de waarden van “Mandewijk” gekopieerd naar “Haulerwijk” omdat deze beide stations het meeste qua omgeving met elkaar overeenkomen. Daarom is in de grafieken het rode lijntje van “Mandewijk” niet te zien; deze ligt precies onder het lijntje van “Haulerwijk”. 

www.meteobakkeveen.nl

Stormschade?

Stuur ons je filmpjes en foto’s van de storm, dan plaatsen wij deze in dit bericht op Bakkeveen.nl.

 

  • Max. bestandsgrootte: 256 MB.

 

Onderstaande foto’s; Jan vd Vaart

Geplaatst in: Weer

Geef een reactie