Expositie in Nivonhuis Allardsoog

Leonie Waalkens (Haulerwijk) en Iris Groenewold (Veenhuizen) exposeren in Allardsoog

Leonie Waalkens uit Haulerwijk heeft twee passies: Schilderen en Honden.
Ruim 30 jaar fokte ze honden en stelde ze ten toon. Nog steeds zijn honden heel belangrijk in haar leven en toen ze in 1999 met schilderen begon, kwamen er vele op het doek terecht. Daarnaast schildert ze inmiddels ook graag bloemen en planten, evenals stillevens.
Leonie heeft solo-exposities gehad in Dierenartsencentrum Bornego in Heerenveen en in De Hoprank in Peize.
Samen met anderen was haar werk te zien bij Galerie Hummel in Haulerwijk (3x), de Brinkhof in Norg, en het Gemeentehuis in Marum.

Iris Groenewold uit Veenhuizen kocht in 1986 een hond bij Leonie en zo ontstond een langdurige vriendschap. In haar werk zien we ook de liefde voor dieren terug.
Ook al trekken Leonie en zij veel samen op: hun werk is zeer verschillend. Leonie gebruikt natuurlijke, niet te uitgesproken kleuren, terwijl Iris heel kleurrijk te werk gaat.
Afgelopen voorjaar hebben zij meegedaan aan de Kunstroute van het Noordenveld en hadden een kraam bij de woning van Iris in Veenhuizen.

De werken zijn dagelijks te bekijken tussen 9.00 en 18.00 uur tot en met november 2015 in Natuurvriendenhuis Allardsoog, Jarig van der Wielenwei 42, Een West (tussen Haulerwijk en Bakkeveen).

Geplaatst in: NIVON Allardsoog

Geef een reactie