Gouden Turf weer in Bakkeveen

Afgelopen vrijdag, tijdens de nieuwjaarsborrel van OpsterLanders te Terwispel, vond de zesde uitreiking van de Gouden Turf wisseltrofee plaats. Voor deze prijs was onder andere het Dodo Festival genomineerd. Met 349 stemmen, ongeveer 25% van alle stemmen, heeft het Dodo Festival deze prijs in ontvangst mogen nemen!

De Gouden Turf is een initiatief van oppositiepartij OpsterLanders om vrijwilligerswerk meer in de schijnwerpers te brengen in de gemeente. Vrijwilligers maken het verschil: ze zijn onmisbaar voor de samenleving. Het publiek nomineert de organisaties in oktober en bepaalt in december via een stemming (telefonisch/internet) wie de winnaar wordt. De Woudklank stelt in december ruimte beschikbaar in de krant voor het overzicht van de genomineerden.

In 2010 won de Himmelploech Bakkeveen deze trofee, dit leverde hen later nog een fietskar op.

Geplaatst in: 2015-gebeurtenissen, Dodo Festival

5 reacties op “Gouden Turf weer in Bakkeveen

 1. JanvD zegt:

  DodoFestival: van harte gefeliciteerd met de GOUDEN turf ! Heeft Dodo hier de hand in gehad of is het echt de grote schare vrijwilligers en het draagvlak geweest? De Himmelploech een fietskar en jullie in augustus een spetterend feest met heel veel gezellige mensen !

 2. Jacob zegt:

  Dodo, fan herte lokwinske mei dit sukses en dat it mar ferskaate extra doarren iepenje mei

 3. Huub Bouma zegt:

  Ook van mij gefeliciteerd,het is jullie van harte gegund.

 4. Jeen zegt:

  Van harte gefeliciteerd

 5. Johan Sieswerda zegt:

  Van harte gefeliciteerd met de hoofdprijs! Dik verdiend als je ziet naar de einduitslag.

  Totaal aantal stemmen: 1136. 8 deelnemers.
  De speelgoedbank is geëindigd op de 2e plaats: 191 stemmen
  Nanny (‘kringloopkleding’) op nummer 3: 177 stemmen.

  Vorige winnaars van de Gouden Turf:
  – Actiegroep Vroeg op Stap (2009)
  – Himmelploech Bakkefean (2010)
  – Wampex Opsterland (2011)
  – Streekmuseum Gorredijk (2012)
  – Stichting Present Zuidoost-Friesland (2013)

Geef een reactie