Himmelploech neemt nieuwe fietskar in ontvangst.

Vanmiddag rond 13.30 uur kon de voltallige Bakkefeanster Himmelploech een  nieuwe fietskar bij Bolhuis Tweewielers in ontvangst nemen.

Dankzij twee sponsers, gemeente Opsterland en Bolhuis Tweewielers te Bakkeveen, beschikt de Himmelploech voortaan over een degelijke fietskar, waarmee de vuilniszakken met opgehaald zwerfvuil naar de tijdelijke opslag vervoerd kunnen worden.
Dit is vooral een uitkomst voor degenen die buiten het dorp het zwerfvuil verzamelen.
Want niet alleen het dorp wordt geregeld van rondslingerende rotzooi verlost, ook langs -bijvoorbeeld- de Mjumsterwei (richting Allardsoog) en de Nieuwe Drentsewei zijn geregeld Himmelploechers actief aan het ruimen.

Wethouder Wietze Kooistra van de gemeente Opsterland kon tot zijn spijt wegens andere afspraken vanmiddag niet aanwezig zijn. Dankzij wethouder Kooistra ontving de Himmelploech een financiële bijdrage van de gemeente en de Himmelploech had hem er dan ook graag vanmiddag bij gehad. Maar het was helaas niet anders.
Wel was Johan Sieswerda van OpsterLanders van de partij. Deze gemeentelijke politieke partij riep onlangs de Bakkefeanster Himmelploech tot vrijwilligersploeg van Opsterland over 2010, uit. De Himmelploech beschikt een jaar lang over  De Gouden Turf, de trofee welke bij deze wisselprijs hoort. Mede door de publiciteit rondom deze Gouden Turf, kon de wens van een fietskar voor de Himmelploech vandaag vervuld worden.

Hieronder enkele foto’s van een zeer tevreden Himmelploech, tesamen met sponser Bolhuis www.bolhuistweewielers.nl/, Johan Sieswerda  www.opsterlanders.nl en uiteraard: de nieuwe fietskar!

Geplaatst in: 2011-gebeurtenissen

2 reacties op “Himmelploech neemt nieuwe fietskar in ontvangst.

  1. jobje zegt:

    Van harte himmelers! Let wel op de gewichtsverdeling als je de kar op de ‘stander’ zet ;)

  2. Pingback: Dodo Festival wint Gouden Turf | Dodo Festival - 7 en 8 augustus 2015

Geef een reactie