Collecte kinderhulp

Collectanten gezocht

Van maandag 12 april t/m zaterdag 18 april 2015 is er weer de landelijke collecte voor het Nationaal Fonds Kinderhulp. Er wordt in Bakkeveen al vele jaren actief gecollecteerd voor Kinderhulp, maar om diverse redenen zijn er in het afgelopen jaar meerdere collectanten gestopt. Daarom ben ik druk op zoek naar NIEUWE collectanten.

Heb je één of twee uurtjes tijd??
Lijkt het je leuk om één avondje (twee mag ook  ;-)  te helpen en één straat in Bakkeveen te lopen met de collectebus? Het klinkt vaak als veel werk, maar langer dan één of anderhalf uur hoeft het echt niet te kosten.

Voor wie doe je dit??
“Kinderhulp” streeft naar een gelukkig leven voor alle kinderen in Nederland. Helaas maken armoede en ernstige problemen thuis dit voor veel kinderen onmogelijk. Zij staan langs de zijlijn en kunnen niet meedoen met leeftijdsgenoten. Kinderhulp geeft ze bouwstenen om te kunnen werken aan hun eigen geluk:

  • alledaagse dingen, zoals een fiets of kleding;
  • ontspanning, in de vorm van een dagje uit of vakantie, om even aan de ellende te ontsnappen;
  • ontwikkeling, door sport, muziekles of een laptop voor school.

Hoewel de dingen die Kinderhulp geeft meestal eenvoudig zijn, helpt het wel een basis te leggen voor een gelukkig(er) leven.

Een voorbeeld:
Gerrian (10) woont met zijn drie zusjes in een pleeggezin. Hij heeft een autistische contactstoornis. Hij kan moeilijk sociale contacten aangaan. Voetballen vindt hij het einde. Zo kan hij toch samen sporten met jongens van zijn leeftijd. Echt vrienden maken lukt nog niet, maar hij wordt wel geaccepteerd op de kleine voetbalclub. Kinderhulp komt zijn pleegouders tegemoet en betaalt de contributie.

Meer informatie over kinderhulp?  www.kinderhulp.nl
Meer informatie over het collecteren? Of opgeven als collectant?
**  Bel : 0516 – 426 726 :  Minze Hamstra (coördinator collecte Bakkeveen)

Geplaatst in: Oproepen

Geef een reactie