Natuurvriendenhuis: expositie van Quilts

In het Natuurvriendenhuis Allardsoog worden van 3 augustus tot en met november een groot aantal Quilts van Anja Goosink geëxposeerd.

Ongeveer 15 jaar geleden maakte Anja Goosink uit Hoogeveen via een workshop kennis met Quilten.

Na een paar jaar alleen quilts gemaakt te hebben besloot ze lid te worden van een quiltclub. Dat is niet alleen gezellig, ook inspirerend en leerzaam.

Vanwege tijdgebrek, door werk en andere hobby’s, zet ze haar quilts met de naaimachine in elkaar en ook het doorpitten gaat met de machine. Oorspronkelijk deed men dat natuurlijk met de hand, immers quilts worden al honderden jaren gemaakt. Sommige quilts hebben een doorgestikt gedeelte en dat is wel handwerk.

De “Hexagonquilt” (6-hoeken) is geheel met de hand in elkaar gezet. De stofjes worden om een kartonnen hexagoon vastgezet. Als alle benodigde hexagonen klaar en aan elkaar gezet zijn, worden de kartonnen er weer uitgehaald.

Een andere techniek die Anja gebruikt is de “paper piercing” methode. Hierbij wordt het patroon op heel dun papier getekend en de stofjes daarop gestikt.

Voorbeelden hiervan zijn de “Tulpenquilt” en “Vuurwerk”.

Het “Speelkleed” is gemaakt door verschillende stukjes stof van dezelfde maat tot een patroon te verwerken. Ook zijn er met een afbeelding bedrukte stoffen tot een quilt verwerkt en daarna versierd met verschillende garens, kraaltjes, pailletten en knoopjes.

Behalve dat het mooi is om naar te kijken, wil Anja haar werk graag ter inspiratie aan anderen laten zien.

Natuurvriendenhuis Allardsoog

Geplaatst in: NIVON Allardsoog

1 reactie op “Natuurvriendenhuis: expositie van Quilts

  1. Vervoer voor Ouderen Noordenveld zegt:

    Als vervoerder van ouderen in de gemeente Noordenveld organiseren wij wekelijks een recreatierit. Graag willen wij op 9 november a.s. met een groep van 14 ouderen de expositie bezoeken. Wij halen de dames tussen 13.00 en 13.45 uur thuis op en zijn dan rond half 3 in Een-West. Kunt u mij doorgeven of dit mogelijk is?

    Met vriendelijke groet
    Angela Vonk, PR-commissie VOR.

Geef een reactie