Slotavond avond-4-daagse 2013

Avond-4-daagse 2013 in Bakkeveen is weer voorbij……

Op de slotavond, zaterdag, namen maar liefst 1736 wandelaars deel.  Naast volwassenen namen scholen deel uit Bakkeveen, Waskemeer, Wijnjewoude, Siegerswoude, De Wilp, Ureterp, Frieschepalen, Drachtster Compagnie en Houtigehage. Ook deed er buiten schoolverband een groep jeugdige wandelaars mee uit Donkerbroek.

Deze laatste avond liepen de routes door het natuurgebied Mandefjild ten oosten van Bakkeveen (in de volksmond bekend als de Duinen en Allardsoog). Voordat het natuurgebied werd betreden zat er nog een stukje van ca 1 km open terrein (weilanden nabij het beekdal Koningsdiep) in de route. Daar stond een stevige koude wind. Het was in tegenstelling tot de voorgaande dagen een stuk kouder met ca 12 graden. In de bossen was het daarom een stuk aangenamer voor de deels nog zomers geklede wandelaars. Ook werd een bezoek gebracht aan bosmanege Bakkeveen.

De intocht verliep vrij vlot. De eerste groep was rond ca 20:15 uur compleet. Vervolgens konden de 4 muziekkorpsen (Grootegast, Ureterp, Sexbierum en Kootstertille) elk 2x een rond lopen. Achter elk korps liepen per keer ruim 200 wandelaars. Om 21:15 uur waren ook de laatste wandelaars binnen. Door de koude bleef het publiek na binnenkomst van de wandelaars niet al te lang hangen.

Uiteindelijk een zeer geslaagde avond-4-daagse 2013.

Volgend jaar is de avond-4-daagse net na de Pinksteren: woensdag 11 t/m zaterdag 14 juni 2014.

Overzicht van de foto’s:
woensdagavond klik hier.
donderdagavond klik hier.
vrijdagavond klik hier.

Hieronder de foto impressie van zaterdagavond (foto’s Martijn van der Vaart).

Er zijn nog enkele filmpjes gemaakt. Deze moeten nog gemonteerd worden …

Geplaatst in: Avondvierdaagse

2 reacties op “Slotavond avond-4-daagse 2013

  1. Marit zegt:

    Marit heeft haar blauwe rugzakje laten liggen in het bos tijdens de avond 4 daagse 2013. Hierin zat o.a. Een gekleurd bolletje wol en een roze boerenzakdoek. Als deze gevonden is graag contact opnemen met 06-20103359.

    • Jan van Dalen zegt:

      Tasje is gevonden. Beschrijving van de inhoud klopt. Tasje lag zaterdagavond nog in Plaza De Kolk. Probeer even bij snackbar De Kolk na te vragen.

Geef een reactie