Avond-4-daagse 2013: vrijdag

Avond 3: de vrijdagavond. Wederom goed wandelweer. Wel iets kouder dan de voorgaande 2 avonden (rond de 16 graden gedurende de wandeling) maar zonnig !

De routes liepen allemaal een klein stukje over recreatiecentrum De Waldsang. Daarna via de “Witte Singel” met een paar bochtjes over het Koningsdiep naar Siegerswoude op de straat “Beakendyk/Boskwei”. Daar ging de 5 km via de korste route naar het shared space plein van Siegerswoude.

De beide ander afstanden liepen via De Mersken naar de Binnenwei: langs het kerkje van Siegerswoude. Iets verderop richting Ureterp werd de Binnenwei overgestoken en via het betonpad van Visser en weiland van Wilpstra werd Frieschepalen bereikt: het bosje nabij de “Boskdobbe”. Daar vond de 10 km traktatie plaats.

Vervolgens ging de pas erin via straat Boskdobbe richting Kromhoek. Hier moest, om de route voor de 10 km niet te lang te laten worden, 800 m langs de drukke Klauwerstwei  gelopen worden. Maar met behulp van groot aantal vrijwilligers met oranje hesjes, geparkeerde auto’s als snelheidremmers en onze buurtagent Luuk Westerhof is het geheel veilig verlopen.
Overigens de 15 km maakte nog een lus door de bebouwde kom van Frieschepalen en kwam via het grenspalenpad weer terug in Kromhoek.

Fam. Van der Hoek was zo bereidwillig om de wandelaars over hun brug en erf te laten lopen, zodat we niet verder langs de Klauwertsweg hoefden te lopen, maar door kreupelhout (door sommigen jungle genoemd). Via een schouwpad langs een boswal kwamen ook de 10/15 km uit op het shared space plein van Siegerswoude.

Vervolgens een lang lint wandelaars (5, 10 en 15 km) via fietspad langs de vaart richting Bakkeveen. Ter hoogte van de boerderij van Haisma werd het fietspad verlaten en het Koningsdiep via de stuw gekruist. Via het weiland langs de boerderij van Haisma en vervolgens het zandpad via natuurgebied “De Petten” en een stuk weiland naar boerderij “De Mandeleien” van Deelstra. Hier werd de Weverswal weer opgepikt en richting de finish in centrum Bakkeveen.

Hieronder de foto impressie van vrijdagavond (foto’s Martijn van der Vaart).

Geplaatst in: Avondvierdaagse

1 reactie op “Avond-4-daagse 2013: vrijdag

  1. Petra zegt:

    Hoe laat begint de intocht op zaterdag?

Geef een reactie