It Skouderklopke 3: Roelie, Kea, Riek en Bonne

Van l.n.r. Bonne, Riek, Kea en Roelie (foto: Yvonne Suiver)

Van l.n.r. Bonne, Riek, Kea en Roelie (foto: Yvonne Suiver)

Op woensdag 24 april jl. werd er op de woensdagmiddag-knutselclub in Dúndelle afscheid genomen van vier bijzondere vrijwilligers, namelijk:

Roelie de Groot, Kea van der Meulen,
Riek van den Bos en Bonne van der Bos.

Jarenlang (uitgezonderd schoolvakanties) stonden deze vier mensen op de  woensdagmiddag klaar om de schooljeugd vanaf 7 jaar creatief bezig te houden.
Roelie deed dat 30 jaar, Kea 23 jaar, Bonne 22 jaar en Riek 21 jaar.

Kea kan zich nog goed herinneren hoe ze bij de club terecht kwam:
“We kwamen naast het  ’t Beaken wonen, wat indertijd het clubhuis was en onze zoon stapte direct over de heg naar de woensdagmiddagclub. Enthousiast kwam hij terug en vroeg of ik niet kon komen helpen, want de mevrouw die er was (Roelie de Groot dus) had het in haar eentje veel te druk met een grote groep kinderen….. En terwijl de verhuisdozen nog ingepakt stonden, ben ik ook maar over de heg gestapt en  zo werd ik er vrijwilligster…..”

Een jaar later stapte Bonne van der Bos er weer in, nadat hij in de bouw was opgehouden. Een tijd daarvoor had hij al eens eerder meegeholpen in ’t Beaken met het jongerenwerk.
Bonne was er voor het timmeren en zagen. En  weer een jaar later, kwam Riek van den Bos de vrijwilligersgroep versterken.
Buiten dit viertal waren er altijd meerdere vrijwilligers, sommigen bleven kort, anderen hielden het langer vol, maar niemand bleef zo lang als dit klavertje vier, waarvan de  Roelie met haar 30 jaren wel de kroon spant.

Elke week weer werden nieuwe bezigheden voor de jeugd bedacht. Meestal  kon er wel uit vier verschillende werkjes gekozen worden. Het mag duidelijk zijn, dat dit de nodige uren aan voorbereiding kostte. schouderklopje
Verder werden er materialen en gereedschap uitgezocht en ingekocht en werd er elke week voor een traktatie gezorgd. Ook pasten de vrijwilligers op de centen, wat een stuk administratie inhield.  Genoeg bijkomstige werkzaamheden dus…..

En dat allemaal om  de kinderen 1 keer per week een creatieve middag op een luchtige en vrolijke manier te bezorgen, zoals Kea dat zo passend omschrijft.

Roelie, Kea, Riek en Bonne wie doet jullie dit na?
Het is in één woord GRANDIOOS wat jullie voor de jeugd in Bakkeveen over hebben gehad!!!!

BEDANKT, BEDANKT, BEDANKT en nogmaals BEDANKT!

NB:
Het is de bedoeling dat de knutselclub doorgaat, er zijn nu vier vrijwilligers over. Dat is te weinig, daarom: Help mee a.u.b. om de woensdagmiddagclub draaiende te houden en meld je aan!
zie hiervoor: https://www.bakkeveen.nl/2013/04/afscheid-van-de-kinderen-na-96-jaar/

Geplaatst in: It skouderklopke

1 reactie op “It Skouderklopke 3: Roelie, Kea, Riek en Bonne

  1. gretha zegt:

    lieve collegas dit hebben jullie wel verdiend een schouder klopje[maar dat wisten jullie ook wel]

Geef een reactie