Afscheid van de kinderen na 96 jaar …

Afscheid na 96 jaar vrijwilligerswerk
SCW-
Dúnhoeke

 Woensdag 24 april was de laatste knutselmiddag van dit seizoen.

Traditiegetrouw gebeurt er dan iets bijzonders. Dit keer helemaal. We gaan namelijk afscheid nemen van vier ervaren woensdagmiddag vrijwilligers:

  • Roelie de Groot na 30 jaar,
  • Kea van der Meulen na 23 jaar ,
  • Riek van den Bos na 21 jaar en
  • Bonne van der Bos na 22 jaar.

Als ik (Fien) die middag aankom bij Dúndelle, wacht Greta ons op bij de houten buitenbanken. Er staan kinderen om haar heen met “A-viertjes”. Ze stopt hun herinneringswerkjes in mappen.

Ik ga vast naar binnen. Het lijkt een normale middag knutselmiddag te worden: op de tafels ligt al van alles klaar, Riek staat te roeren in twee pannetjes, Kea en Aukje staan bij andere tafels ook iets klaar te maken, Bonne is bezig in zijn eigen timmerhoek achter een tafel met allerlei lekkers (dit keer geen workmate, zagen, hout) en Roelie loopt van de ene tafel naar de andere. Ze lijkt wat nerveus, (“Waar blijven Greta en Sieta?”) maar heeft alles, zoals altijd, onder controle.

Muts en schort
Ik heb geen vaste taak en wil Bonne gaan helpen. Roelie beslist anders: ik ga Riek helpen met de koks outfit: een muts en een schort. Aanvankelijk zou er alleen een muts komen, maar in een doos blijken ook schorten te liggen. (Roelie: “Er was nog witte stof genoeg!”)

En dan gaan we aan de slag: muts op en schort voor, de kinderen lopen rond en kiezen wat ze het eerste gaan doen.  Het zaaltje vult zich –  zoals altijd – met vrolijke geluiden, soms gezucht van een kleintje, “Dat kan ik niet!”.

We missen vandaag het gezaag en getimmer, daarvoor in de plaats komt een chocoladegeur en de zoetige wee geur van cake.

Het afscheid
Als het tegen drieën loopt, komen er gasten: Otto Veenstra, (vertegenwoordiger van Timpaan), Jeen Bouma en Jan van Dalen (van het bestuur van SCW-Dúnhoeke) en Henco en Ann Nijland. Henco Nijland was ca 1967 de eerste vaste kracht van het Sociaal Cultureel werk in Bakkeveen (nu SCW- Dúnhoeke).

Het afscheid kan beginnen. Greta overhandigt de herinneringsmappen, er worden lovende woorden gesproken, cadeaus gegeven en herinneringen opgehaald.

Wat zullen de kinderen en wij (achterblijvers) Roelie, Riek, Kea en Bonne missen.

Hoe nu verder?
Van 9 januari tot eind april deden Aukje Welvering (ervaren knutselaar, namelijk “oud leerling”) en ik (geen enkele knutsel- ervaring) een soort snuffelstage bij de woensdagmiddagclub. We hebben besloten dat we doorgaan. Ook Sieta Modderman en Greta Broekert blijven.  We zijn dus nu met 4 vrijwilligers.

Wil de Woensdagmiddagclub blijven bestaan zoals die nu is, dan moeten er minimaal drie vrijwilligers bijkomen.

Nu Bonne weg is missen we de kennis en vaardigheden van een timmerman.

Het zou dus erg fijn zijn als een of twee  nieuwe vrijwilligers de timmerhoek voort zouden willen zetten.

De Woensdagmiddagclub is van begin september tot eind april actief van 13.30 – 15.00 uur.

Niet tijdens de schoolvakanties!!

De leeftijd van de kinderen varieert van 7 tot en met 12 jaar. Vooral de jongsten hebben bij bepaalde werkjes extra hulp nodig.

Word dus vrijwilliger bij de Woensdagmiddag club.

Informatie en/of opgave: Greta (541494) of Fien (542433)

Fien Tanis

Geplaatst in: Sociaal Cultureel Werk (S C W)

1 reactie op “Afscheid van de kinderen na 96 jaar …

Geef een reactie