Muziekpodium Bakkeveen viert eerste lustrum

Muziekpodium Bakkeveen viert begin juni haar eerste lustrum. Het feestje wordt op bescheiden wijze gevierd met een dubbelconcert in De Schaapskooi van It Fryske Gea. Twee internationale topacts vormen het programma op een gezellige sfeervolle zondagmiddag voor muziekliefhebbers.

Ruim vijf jaar geleden kwamen 5 muziekvrienden uit Bakkeveen bij elkaar om een avondje gezamenlijk naar muziek te luisteren. Het idee ontstond om eens wat van de artiesten waar de CD-kast mee gevuld was, uit te nodigen voor een optreden in Bakkeveen.  

De handen werden ineen geslagen, en een aantal maanden later was Muziekpodium Bakkeveen geboren, en het eerste concert gepland. Op 28 september 2007 beet de Amerikaanse singer-songwriter Nell Bryden het spits af in een uitverkochte Slotplaats. Het was het eerste optreden in een reeks van nu bijna 50 concerten.

In de beginperiode bestond het publiek nog voornamelijk uit nieuwsgierige liefhebbers uit Bakkeveen. Al snel kreeg het lokale initiatief wat bekendheid en werden de concerten ontdekt door een bredere schare toeschouwers. Inmiddels omvat de mailinglijst ruim 600 adressen, met liefhebbers uit heel Nederland, maar ook uit Duitsland, Denemarken, Engeland en Ierland. Toen duidelijk was dat het initiatief aansloeg werd de Stichting Tony Sanner Muziekpodium Bakkeveen opgericht, vernoemd naar de inmiddels overleden dorpsgenoot die de aanzet gaf tot het Podium.

De concerten worden meestal gepland op de vrijdagavond in sfeervolle ‘huiskamer’ van De Slotplaats. De rode draad van de programmering is altijd de muziek uit de roots- en singer-songwriter traditie geweest. Af en toe worden ook uitstapjes gemaakt naar de folk-, blues-, wereld- en jazzmuziek. In principe non-commerciële muziek, die je niet dagelijks al op de radio kunt horen.

Op zondag 3 juni staan twee internationale topacts op het programma voor het eerste lustrumfeestje. De Amerikaanse folkband Girlyman trapt af met een opzwepende act waarin prachtige teksten, close-harmony vocals en ritmisch gitaarspel centraal staan. Vervolgens is het de beurt aan veteraan Iain Matthews om deze zwoele zondagmiddag compleet te maken. Vergezeld door pianist Egbert Derix en saxofonist Leo Jansen brengen zij onder andere werk ten gehore van hun nieuwe project In the Now, een prachtig folk-jazz album dat lovende recensies kreeg in binnen- en buitenland.

Wat het publiek en de artiesten van Muziekpodium Bakkeveen zo waarderen is de kleinschaligheid en intimiteit van de setting. Het zijn eigenlijk altijd internationaal gelouterde artiesten die hun kunsten op huiskamerniveau ten gehore brengen.

Live muziek is altijd bijzonder. Als je van muziek houdt, en zin hebt in een gezellige middag op een prachtige locatie, kom dan eens kijken. Je zult niet teleurgesteld worden.

Meer informatie kun je vinden op deze pagina op onze website. Kaarten reserveren kan direct via deze link

Geplaatst in: Muziekpodium

Geef een reactie