Muziekpodium Bakkeveen ontvangt veelzijdige Amerikaanse singer songwriter

MUZIEKPODIUM BAKKEVEEN
in samenwerking met De Slotplaats

Beste muziekvrienden,

Op vrijdag 4 november staat alweer het derde concert van het seizoen gepland bij Muziekpodium Bakkeveen. We ontvangen dan de Amerikaanse Blues-Folk singer/songwriter Patrick Sweany in de Slotplaats.

Patrick Sweany is weer zo’n muzikant die zich lastig in een vakje laat plaatsen. Op zijn eigen website is te lezen: Patrick likes the spaces in between. Tijdens een optreden kan je het als toeschouwer meemaken dat hij laveert tussen blues, folk, soul, bluegrass of wat klassieke 50er jaren rock. Hij is een muzikale veelvraat, die populaire muziekstijlen beetpakt, door elkaar schudt, en terug laat horen als zijn eigen unieke brouwsel.

Het toonaangevende muziekblad Heaven schreef over Sweany deze maand: ‘Black Keys voorman Dan Auerbach maakte ons vier jaar geleden attent op Patrick Sweany. Aanleiding was de CD Every Hour is a Dollar Gone, die vertrekkend uit de blues daar zo’n forse dosis roots singer-songwriter dooreen mengde dat het Sweany ernstig tekort zou doen hem te betitelen als ‘slechts’ een blueszanger. Op het eerder dit jaar verschenen Old Southern Drag is het rootsy karakter van zijn muziek alleen nog maar sterker geworden, net als het soulgehalte. In combinatie met de werderom fantastische liedjes is het eindresultaat onweerstaanbaar. Het kan bijna niet anders of Sweany presenteert zich met eenzelfde soort flair als we dit jaar al mochten meemaken met Israel Nash Gripka.’

Wij verwachten een prachtige muziekavond van een klasse gitarist met een fijne stem. Kom erbij, momenteel zijn er nog kaarten beschikbaar.

Wil je eerst wat achtergrondinformatie over Patrick, of checken wat voor soort muziek je mag verwachten, klik dan hier. Reserveren kan direct via deze link of via onze website (geef even aan hoeveel kaartjes je wilt bestellen).

Vrijdag 4 november: Patrick Sweany
Zaal open om 19.30 uur,
Aanvang concert 20.30 uur
Prijs € 15,00 p.p. Ca. 90 plaatsen, en vol = vol


Programma Muziekpodium Bakkeveen 2011 / 2012:
4 november Patrick Sweany
9 december Ray Bonneville
17 februari John Gorka
26 april Hans Theessink

Het team van MUZIEKPODIUM BAKKEVEEN wenst je veel luisterplezier bij de concerten.

Geplaatst in: Muziekpodium

Geef een reactie