Impressie: Open dag Camping “De Sieghorst”

25 april: Open dag Camping “De Sieghorst”

Op 25 april 2011 – 2e Paasdag (van 10-18 uur) is de Open dag van De Sieghorst gehouden (en er was ook nog iemand jarig …). Het waren zomerse omstandigheden: ideaal om een campnig en natuurtuin te laten zien.

Er zijn veel bezoekers geweest: het liep de gehele dag door. ’s Middags waren er veel bezoekers uit de omgeving die De Sieghorst als een tussenstop in hun fietstocht gebruikten. Tussen die mensen uit de omgeving waren ook personen die al op de camping hadden gecampeerd. Je voelt je al ver weg en het is er erg rustige, ontspannen omgeving, aldus 1 van hen.

Er werd gratis koffie of thee (kinderen wat fris) geschonken met wat lekkers voor iedereen.  

Even een klein stukje geschiedenis:
We hadden vanaf 1984 een varkensmesterij. Vanaf sept 1994 begonnen we een boerencamping met 6 plaatsen die naar een Natuur- en Landschapscamping is gegroeid van 50 plaatsen (het eerste jaar verdienden we daarmee 375 gulden en we herinneren ons nog de onrust en de spanning van de eerste caravan die ons terrein oprolde). De mesterij bleef in het begin de grootste bron van inkomsten maar langzaamaan werden er minder mestrondes gedraaid en dorsten we alleen van het inkomen van de camping te leven al werd er elders (in de zorg/ partime) nog wat bijverdiend.

Nu anno 2011 kunnen we zeggen dat we helemaal van de camping kunnen leven. We regelen daarnaast nog Barbecues voor groepen (kamperen en bbq-en) en kunnen mensen logies met eitje/ ontbijtje genieten. Tevens is er een theetuin en verkopen we boerenschepijs op ijscokar ‘het Woudhoorntje’ op het Shared- Space- Plein van Siegerswoude. Het Woudhoorntje hebben we begin 2000 al aangeschaft met de bedoeling om deze op de kruising bij de vaart te plaatsen. Aanvankelijk stuitte dit op problemen i.v.m. de veiligheid en toen het mocht – een eindje van de kruising af- was er een patatboer die ook handijsverkocht en zagen wij er maar weer vanaf. Zodoende werd er in de voorgaande jaren schepijs vanuit de ijscokar verkocht in de later opgerichtte theetuin.

Leuk is ook om de dierachtige sculpturen te ontdekken die onze ‘uitvinder/ kunstenaar’ Ernst heeft gevormd van zwerfkeien (die soms wel heel echt gelijken: zoek de schildpad en de krokodil). U vindt ze langs het kuiers-paedsje gemaakt over het stuk natuurgrond (dat we extra hebben moeten aankopen om Natuur- en Landschapscamping te kunnen worden).
We vinden het nog steeds leuk om te doen. Misschien kijkt u wel eens naar programma’s zoals ‘ ik vertrek’ ? Wij herkennen onszelf er vaak in maar hebben het roer omgegooid zonder te hoeven vertrekken en gelukkig maar want we wonen hier graag. Aldus de eigenaren Dries, Simmy, Anne Harm en Rufus de Vries.

meer info: www.desieghorst.nl
Hieronder een foto-impressie van 2e paasdag 2011.

Geplaatst in: Vakantie

Geef een reactie