Zaterdag 11 december: afsluiting muziekjaar 2010 met The Pines in De Slotplaats

 MUZIEKPODIUM BAKKEVEEN
in samenwerking met De Slotplaats

Beste muziekvrienden,

Op zaterdag 11 december staat alweer het laatste concert van 2010 op het programma. We sluiten een prachtig muziekjaar af met een optreden van The Pines in De Slotplaats.

Het Amerikaanse duo The Pines wordt gevormd door David Huckfelt en Benson Ramsey. Benson is de zoon van veteraan Bo Ramsey, en zowel David als Benson werden sinds hun jeugd ondergedompeld in een muzikaal bad van roots en blues. Ze zwierven vanuit Iowa met z’n tweeën door Amerika; woonden in Arizona en zijn nu neergestreken in Minneapolis, Minnesota. De twee timmeren nu een kleine 10 jaar gezamenlijk aan de roots-weg, en worden alom geprezen om hun veelzijdigheid en eigen geluid.

Hun meest recente CD Tremolo kreeg lovende kritieken. Een prachtige plaat, geproduceerd door vader Bo, die ook zijn gitaardiensten aanood.

Het concert van The Pines past perfect in de sfeer van de tijd tussen Sinterklaas en Kerstmis; fijne muziek voor donkere dagen.

Wil je eerst wat achtergrondinformatie over The Pines, of checken wat voor soort muziek het is, klik dan hier.

Reserveren kan direct door een mail te sturen via deze link of via onze website (geef even aan hoeveel kaartjes je wilt bestellen).

Zaterdag 11 december: The Pines
Zaal open om 19.30 uur,
Aanvang concert 20.30 uur
Prijs € 15,00 p.p. Ca. 90 plaatsen, en vol = vol

 

The Pines
In een wereld die al bol staat van de singer-songwriters is het lastig om in de massa herkend te worden met een echt eigen geluid. The Pines is een duo dat hierin slaagt; ze gebruiken hun muzikale vaardigheden om een eigen sound te creëren, dat balanceert op het randje van de traditionele acoustic / roots, maar duidelijk de invloeden omarmt van stromingen als de blues, folk-noir en de hedendaagse indie-rock.

David Huckfelt en Benson Ramsey, beiden afkomstig uit Iowa (VS), vormden The Pines kort nadat zij elkaar hadden ontmoet in een Mexicaanse buurt in Arizona. Zij stortten zich gezamenlijk volledig op een carrière in de muziek, en besloten zich te vestigen in Minneapolis, een thuisbasis die ook de bakermat was voor folk- en rocklegendes als Bob Dylan, The Jayhawks en The Replacements.

Benson Ramsey, de zoon van Greg Brown’s producer en sideman Bo Ramsey, groeide op met folk- en bluesmuziek en dat is duidelijk te horen, zelfs op de wat stevigere non-acoustische nummers. David heeft ook een enorme voorliefde voor de traditionele muziek, en gezamenlijk creëren ze een nieuw, geheel eigen geluid met hoorbare invloeden vanuit het verleden.

In 2004 brachten The Pines hun gelijknamige debuut-CD uit op het label Trailer Records. Hiermee vestigden zij hun naam als talent in de wereld van de roots muziek, met een intrigerende mix van indie-rock, folk en blues, voorzien van intelligente teksten. In 2007 werd de tweede CD Sparrows in the Bell uitgebracht op het fameuze roots label Red House Records. De critici waren razend enthousiast, en het album werd door Q Magazine bekroond als een van de top roots releases in 2007. Hun derde album, en het tweede bij Red House, is getiteld Tremolo. The Pines bewijzen hiermee geen eendagsvlieg te zijn, en tonen aan nog steeds te groeien als artiestenkoppel, zowel muzikaal als tekstueel.

Sterke, zelf geschreven teksten, gecombineerd met twee stemmen die elkaar prachtig aanvullen, vormen de basis voor een ijzersterk duo dat snel furore heeft gemaakt in dit muzieksegment.

11 december wordt een waardig slot van een mooi muziekjaar. Zorg dat je erbij bent!

Programma Muziekpodium Bakkeveen 2010 / 2011:
11 december  The Pines
8 januari        Tim Knol
15 januari      Brad Mehldau & Fleurine
11 februari     Gerard van Maasakkers
18 maart        Gretchen Peters

Het team van MUZIEKPODIUM BAKKEVEEN wenst je veel luisterplezier bij de concerten.

Geplaatst in: Muziekpodium

Geef een reactie