Vrijdag 17 september: seizoensstart met Texaanse blues in De Slotplaats

MUZIEKPODIUM BAKKEVEEN
in samenwerking met De Slotplaats

Beste muziekvrienden,

Op vrijdag 17 september is het weer zover: de start van een nieuw seizoen Muziekpodium Bakkeveen. We trappen dit keer of met Eric Taylor, een boeiende Texaanse Singer / Songwriter. Een concert van Taylor belooft een prachtige mix van folk, country en blues.

Wij wilden graag de toon zetten voor ons nieuwe seizoen met een interessante grote buitenlandse artiest. Taylor is een oudgediende, en een grote naam in de Amerikaanse muziektraditie. Hij werkte samen met onder andere Townes van Zandt, Lyle Lovett en Joan Baez, die zich zonder uitzondering lovend uitlieten over zijn kwaliteiten als zanger en tekstschrijver. Een waardige start van wat belooft weer een heerlijk muziekseizoen te worden. We hopen dat jullie weer komen genieten van geweldige live muziek in de sfeervolle Slotplaats.

Wil je eerst wat achtergrondinformatie over Eric Taylor, of checken wat voor soort muziek het is, klik dan hier.

Reserveren kan direct door een mail te sturen via deze link, of via de link op onze website www.muziekpodiumbakkeveen.nl (geef even aan hoeveel kaartjes je wilt bestellen).

Vrijdag 17 september: Eric Taylor
Zaal open om 19.30 uur,
Aanvang concert 20.30 uur
Prijs € 15,00 p.p. Ca. 90 plaatsen, en vol = vol

Biografie Eric Taylor
Sinds mensenheugenis maakt Eric Taylor bloedserieuze blues- en countrymuziek. Dat de in Atlanta (Georgia) geboren singer-songwriter nog altijd zijn platen uitbrengt op obscure platenlabeltjes en genoodzaakt is om in biljartcafés, boerderijen, bingozalen en buurthuizen zijn hart uit te storten, lijkt hem verder weinig uit te maken; hij weet ook wel dat zijn publiek niet in de skybox van de Arena is te vinden.

Al op jonge leeftijd belandt Taylor platzak in Houston. Daar leert hij gitaar spelen van blueslegenden als Lightnin’ Hopkins, Mississippi John Hurt en Fred McDowell. In die roerige jaren ’70 komt hij ook in aanraking met blanke singer-songwriters uit die grote stad in Texas, zoals Robert Earl Keen, wijlen Townes Van Zandt en diens drinkmaatje Guy Clark. Allemaal maken ze indruk op de jonge Eric Taylor en helpen ze hem om blues, folkmuziek en singer-songwritercountrymuziek naar zijn hand te zetten.

Hollywood Pocketknife ademt de sfeer van donkere cafeetjes waar gedesillusioneerde romantici elkaar ontmoeten onder het genot van een straatzanger en een drankje. Met de cover ‘Highway Kind’ van Townes Van Zandt en eigen nummers als ‘Olney’s Poison and the Houston Blues’ en ‘Carnival Jim and Jean’ blikt Eric Taylor terug naar het Texas van drie decennia geleden. Eric Taylor zingt alsof hij de laatste mens op aarde is, zo vreselijk treurig. Zijn platen worden er met de jaren dus niet vrolijker op. De hartverwarmende gastvocalen van Susan Lindfors, van wie ook het nummer ‘A Matter of Degrees’ afkomstig is, zorgen slechts sporadisch voor een moment van verlichting op dit akelig grimmige countryalbum.

De imponerende vertelstem van Eric Taylor weet de luisteraar genadeloos mee te sleuren in de ellende van alledag. De stem zingt in wezen over de Amerikaanse droom die een nachtmerrie is geworden. Kippenvel en tranen krijg je van Hollywood Pocketknife, zijn beste plaat sinds het titelloze album uit 1995.

Eric Taylor staat garant voor een avond vol melancholie. Wij verheugen ons op zijn prachtige verhalen en pakkende stem. We hopen dat jullie ook dit seizoen weer in grote getale samen met ons komen genieten!

Programma Muziekpodium Bakkeveen 2010 / 2011:
17 september  Eric Taylor
14 oktober      Peter Broderick
13 november   Greg Trooper
11 februari      Gerard van Maasakkers

Het team van MUZIEKPODIUM BAKKEVEEN wenst je veel luisterplezier bij de concerten. 

Geplaatst in: Muziekpodium

Geef een reactie