Zondag 30 mei: Ad Vanderveen & The O’Neils in De Schaapskooi

MUZIEKPODIUM BAKKEVEEN
in samenwerking met De Schaapskooi

Beste muziekvrienden,

Op zondag 30 mei staat een optreden van de Nederlandse performer Ad Vanderveen met zijn band The O’Neils op het programma van Muziekpodium Bakkeveen. Het concert vormt het slot van een geweldig seizoen met tal van hoogtepunten. Volgens een traditie die voorzichtig aan het ontstaan is, mogen we ook dit jaar gebruik maken van de Schaapskooi van It Fryske Gea net buiten Bakkeveen.

Het concert van Ad Vanderveen & The O’Neils wordt een sfeervolle happening in een rustieke omgeving. Een unieke combinatie: scheurende gitaarmuziek in een schuur waar normaal gesproken de schapen vredig genieten van hun welverdiende rust. In de pauze is er uiteraard gezorgd voor de nodige catering, en als het weer ook nog meezit wordt het opnieuw een onvergetelijk slotakkoord van een gedenkwaardig seizoen.

Wil je eerst wat achtergrondinformatie over Ad Vanderveen & The O’Neils, of checken wat voor soort muziek het is, klik dan hier.

Reserveren kan direct door een mail te sturen via deze link, of via onze website www.muziekpodiumbakkeveen.nl (geef even aan hoeveel kaartjes je wilt bestellen).

Zondag 30 mei: Ad Vanderveen & The O’Neils
Zaal open om 13.00 uur,
Aanvang voorprogramma 14.00 uur
Aanvang hoofdact 15.30 uur
Prijs € 15,00 p.p. Ca. 110 plaatsen, en vol = vol

 

Biografie Ad Vanderveen
De Nederlandse singer / songwriter en gitarist Ad Vanderveen deed voor het eerst serieus van zich spreken in 1990 met zijn band Personnel. Deze country / rock band bracht twee albums uit en boekte meteen succes in een groot aantal Europese landen. De debuut-CD “Personnel Only” bevatte de hit-single “Everybody Knows”. De opvolger “Continuing Stories” werd geproduceerd door Bill Halverson (Crosby, Stills, Nash & Young, Eric Clapton) en opgenomen in Nashville met een all star cast met onder andere Al Kooper, Flaco Jimenez, Al Perkins en Leland Sklar. Deze CD werd door de pers bejubeld als een van de belangrijkste platen ooit gemaakt in Nederland.

Ondanks al deze waardering zette Vanderveen Personnel in de koelkast, om zich te kunnen concentreren op het intiemere singer / songwriter materiaal waar hij al een poosje op had zitten broeden. Het eerste resultaat was “Travel Light” (1993), een mini-CD met nummers die Ad had geschreven en uitgevoerd voor het Nederlandse radioprogramma “Rock City”. Daarna volgde “Sooner or Later” (1994), zijn veelgeprezen eerste volwaardige studio-album en door velen beoordeeld als het beste album uit Nederland in 1994. In 1995 volgde “Brand New Everytime”, een verzameling van zeer persoonlijke liedjes in een intieme folk omgeving, waaronder een duet met Nashville singer / songwriter David Olney. Vanderveen’s muziek wordt door Olney als volgt gekarakteriseerd: “Ad zingt eenvoudige liederen over liefde, verlangen, zwerven en thuiskomen. We hebben de neiging diepgang te associëren met de complexiteit, terwijl in feite alleen de eenvoudige dingen echt diepgang bieden. Je hoeft Ad maar één keer een liedje te horen zingen om de betekenis ervan te voelen. En het gevoel zal intenser worden hoe meer je luistert”.

In 1998 start Vanderveen met zijn band The O’Neils, een stel oude vrienden die hun passie voor muziek van Neil Young hebben gedeeld sinds schooltijd. Als tegenwicht voor al het akoestisch materiaal, rockt, huilt en brult deze CD, en vormen scheurende gitaren het fundament voor een reeks intense songs. Recensenten stelden dat “The O’Neils de beste Neil Young opname sinds Ragged Glory (1990) had kunnen zijn”.

In het voorjaar van 2003 markeert de CD “The Moment that Matters” de stap naar een nieuwe fase in de carrière van Vanderveen. Na een tijd van touren, opnemen en leren met andere projecten, zoals ‘More Than A Song en “The Iain Ad Venture” (met Iain Matthews), wil Vanderveen het materiaal oogsten dat al meer dan 3 jaar in hem groeide. Moeiteloos manoeuvreert hij nu tussen de zachte akoestische liedjes en hard rockende elektrische muziek, opgenomen met een groot aantal vrienden en gasten, waaronder The O’Neils, Iain Matthews, David Olney, Eliza Gilkyson en Astrid Young. “The Moment that Matters” wordt door Ad zelf beschreven als “hetzelfde wat ik altijd heb gedaan, maar beter dan ooit”.

Programma Muziekpodium Bakkeveen 2010:
30 mei Ad vanderveen & the O´Neils
18 september Eric Taylor
13 november Greg Trooper

Het team van MUZIEKPODIUM BAKKEVEEN wenst je veel luisterplezier bij de concerten.

Geplaatst in: Muziekpodium

Geef een reactie