Foto’s 3 provincienwandeltocht

Zaterdag 29 mei is de 2e 3 Provincien wandeltocht gehouden. De wandeltocht bestond uit verschillende afstanden: ( 5, 10, 15, 25 of 40 kilometer) Ook waren er een Nordic Walking route en een route voor rolstoelers. Start en finish was recreatiecentrum Dundelle, Mjumsterwei 16, 9243 SK Bakkeveen. www.dundelle.nl.

Het weer zat ontzettend mee waardoor de tocht zeer aangenaam was en tijdens het fotograferen ook veel lovende woorden gehoord over de mooie natuur van Bakkeveen en omgeving.

Er zouden naar schatting ongeveer 3000 wandelaars komen. Dit aantal bleef wat achter: ruim 2200 betalende wandelaars zijn geregistreerd. Er was dan ook veel concurentie van vele andere evenementen in de wijde omgeving. Er werd na afloop een cheque van € 11.000,– overhandigd aan Foppe de Haan t.b.v. het Foppe Fonds (rolstoelen voor sporters).

De tocht is georganiseerd door KNBLO-NL, SPORT fryslân en De Friesland Zorgverzekeraar. (www.3provincienwandeltocht.nl )

Ook vanuit Bakkeveen werd ondersteuning gegeven.

De vlooienmarktgroep heeft zorggedragen voor het parkeren. Voor de vlooienmarkten worden 2 achter elkaar liggende weialnden voor het parkeren gebruikt. In de volksmond al genoemd P1 en P2. Dit jaar is voor het eerst P3 is gebruik genomen: een weiland naast P1 waar ca 250 auto’s hebben geparkeerd. De conditie van alle 3 de terreinen was heel goed. Als eerste is P2 gevuld (meest afgelegen; goed voor de wandelaars van delange afstanden). Al om 6:42 uur konden we de eerste parkeerder verwelkomen. Deze wandelaar ging voor de 40 km en moest dus nog ruim een uur wachten tot de start. Om iets na 18 uur waren de laatste auto’s weer vertrokken en waren de parkeerweilanden weer schoon.

Er zijn vanaf 7:30 uur 7 inschrijvers vanuit Bakkeveen actief geweest in het startbureau. Na de spits (ca 11 uur) zijn de eersten weer huiswaarts gekeerd.  

Onderweg nabij “De Enerschans” hadden de World Servants Bakkeveen nog een stand.

Na afloop van de tocht kreeg een ieder een rugzaak mee naar huis met daarin folder materiaal. er zat ook een Bakkevene-folder bij met een 10-tal kortingsbonnen. Helaas was 1 van de bonnen alleen geldig op 29 mei 2010 voor koffie met gebak onderweg. Jammer dat je de bon dan na afloop krijgt. ……

Klik hier voor impressie van één van de 40 km wandelaars uit Bakkeveen.
Klik
hier voor een impressie van de editie van 2009 !

 

Geplaatst in: 3 Provinciën Wandeltocht

Geef een reactie