3 provincien Wandeltocht: onderweg.

 

Zaterdag 9 mei is de 1e 3 Provincien wandeltocht gehouden. De wandeltocht bestond uit verschillende afstanden tussen de 5 en 25 km lengte. Ook waren er Nordic Walking routes en een route voor rolstoelers. Start en finish was recreatiecentrum Dundelle, Mjumsterwei 16, 9243 SK  Bakkeveen. (www.dundelle.nl) .

De organisatie was in handen van  KNLBO (Wandelsport organisatie Nederland), Sport Fryslan en De Friesland Zorgverzekeraar. Ondersteuning door Leeuwarder Courant en Dagblad van het Noorden. Inschrijfgeld van € 3,– pp kwam geheel ten goede aan een goed doel.
Voor meer informatie kijk op : www.3provincienwandeltocht.nl/ 

Er zijn ongeveer 2700 wandelaars geregistreerd. Er stonden 1100 auto’s op de parkeerterreinen en omliggende straten geparkeerd. De wandelaars kwamen in hoofdzaak uit de 3 noordelijke provincies, maar ook Limburgers en wandelaars uit Noord-Holland zijn gesignaleerd. Het weer was ideaal om te wandelen. Ongeveer 17 graden, een licht briesje en meestentijds zon.  Zie ook www.meteobakkeveen.nl 

Het was in alle opzichten een zeer geslaagde tocht.

Hieronder een impressie van de 25 km loop.

Van Roel Pot, EHBO’er bij De Drie Provincien ontvingen we een 15-tal foto’s: klik hier

Geplaatst in: 3 Provinciën Wandeltocht

1 reactie op “3 provincien Wandeltocht: onderweg.

  1. thijssie uit friesland zegt:

    hoi we hebben er zin aan morgen

Geef een reactie