Vrijdag 9 april: Amerikaanse zangeres Krista Detor in De Slotplaats

MUZIEKPODIUM BAKKEVEEN 
in samenwerking met De Slotplaats

Beste muziekvrienden,

Op vrijdag 9 april staat een optreden van de Amerikaanse singer / songwriter Krista Detor op het programma van Muziekpodium Bakkeveen. Het concert van Krista in De Slotplaats in 2008 werd enthousiast ontvangen. Momenteel doet Krista een grote tour door Europa ter promotie van haar nieuwe CD, en hebben we haar opnieuw weten vast te leggen.

Een optreden van Krista Detor staat garant voor prachtige teksten, verpakt in een mooie mix van up-tempo nummers en ballads. De nummers worden met humor en hier en daar wat vilein commentaar op de moderne maatschappij aan elkaar gepraat. Krista begeleidt zichzelf op de piano, en wordt muzikaal ondersteund door gistarist / vocalist Dave Weber, en bassist Mike Lindauer.

Wil je eerst wat achtergrondinformatie over Krista Detor, of checken wat voor soort muziek het is, klik dan hier. Reserveren kan direct via onze website www.muziekpodiumbakkeveen.nl (geef even aan hoeveel kaartjes je wilt bestellen).

Vrijdag 9 april: Krista Detor
Zaal open om 19.30 uur,
Aanvang concert 20.30 uur
Prijs € 15,00 p.p. Ca. 90 plaatsen, en vol = vol

Krista Detor
Singer / songwriter Krista Detor begon haar carrière als zestienjarige in het bruiloften en cocktailparties circuit van Los Angeles. In snel tempo op de weg naar volwassenheid – met onderdak in shotgun shacks in de Louisiana swamps, een flat in Seoul, een trailer, dertien verschillende appartementen en een spookhuis – trad Krista overal op in de Verenigde Staten en in Azië. Rond de eeuwwisseling bevond ze zich, om onverklaarbare redenen, in de Amerikaanse Mid West en werd verliefd op het glooiende groene landschap van Zuid Indiana. Het prachtige Bloomington om precies te zijn, waar ze nu woont, schrijft en opneemt.
Met haar juichend ontvangen Mudshow album maakte Krista Detor naam als een begenadigd muzikante en componiste. Samen met partner en producer David Weber loste ze de ontstane hoge verwachtingen meer dan in met de opvolger ‘Cover Their Eyes’. Baanbrekend, genre-overschrijdend en gelijktijdig vasthoudend aan de rode draad in de teksten die haar werk kenmerkt.

‘Chocolate Paper Suites’ is Krista Detor’s derde album voor het CoraZong label. De 15 songs zijn gegroepeerd in suites van 3, met elkaar verbonden door thema en/of beelden. Inspiratie werd geput uit de werken van Federico Garcia Lorca, Dylan Thomas, Charles Darwin – en andere grote denkers, artiesten en ervaringen. Medewerking aan ‘Chocolate Paper Suites’ wordt verleend door een cast van internationaal bekende muzikanten waaronder de Canadees Colin Linden, de Engelse Chris Wood & Karine Polwart, IU Alum en NY Pops Violiniste Sarah Caswell, John Prine’s gitarist Jason Wilbur, en vele anderen.

Onlangs viel Krista Detor de eer te beurt om uitgenodigd te worden voor de Darwin Song House workshop, een sessie met 7 andere, hoofdzakelijk Engelse, singer/songwriters in Shrewsbury England, waar ze een week lang songs schreven ter ere van de 200e verjaardag van Darwin’s geboortedag. De BBC besteedde uitgebreid aandacht aan deze workshop en het daaruit volgende concert. De songs die Krista daar schreef zijn aan ‘Chocolate Paper Suites’ toegevoegd als bonus suite.

Een getalenteerd schrijfster die haar songs middels een prachtige stem en grote muzikale vaardigheid op een zelfde hoog niveau kan vertolken is een zelden voorkomende combinatie. Onder meer daarom zijn critici en concert promoters vol lof: Krista Detor is an artist with a stunning voice, evocative without being overly emotional and the stage presence to deliver the full intent of her lyrics to the audience. Listening to her CD gave me high expectations, seeing her light up the audience reminded me why I host concerts…

Programma Muziekpodium Bakkeveen 2010:
30 april Hans Theessink – feestje op Koninginnedag
30 mei Ad Vanderveen & the O´Neils – Nederlandse Garage in de Schaapskooi
13 November Greg Trooper – getalenteerde Amerikaanse singer/songwriter

Het team van MUZIEKPODIUM BAKKEVEEN wenst je veel luisterplezier bij de concerten. 

Geplaatst in: Muziekpodium

Geef een reactie