Vrijdag 30 april: Koninklijke Blues van Hans Theessink in De Slotplaats

MUZIEKPODIUM BAKKEVEEN
in samenwerking met De Slotplaats

Beste muziekvrienden,

Op vrijdag 30 april, Koninginnedag, staat een optreden van de Nederlandse blues musicus Hans Theessink op het programma van Muziekpodium Bakkeveen. Dat Hans in ‘onze’ muziekkringen een zeer geliefd artiest is, blijkt al uit de voorverkoop, die enorm vroeg op gang is gekomen. Veel liefhebbers hebben al geboekt voor een heerlijke avond blues van vaderlandse bodem op deze nationale feestdag.

De ware bluesliefhebber kent Hans Theessink al jaren. De man heeft een indrukwekkend parcours doorlopen, te vriend met en te gast bij iedereen die naam heeft in de blues (waaronder heel wat overleden gabbers), is de auteur van een flink aantal goede tot uitstekende cd’s en alom gerespecteerd voor zijn talenten als zanger, (slide) gitarist, componist en beheerder van de erfenis van de ouwe blues. Theessink is tot één van de meest in trek zijnde artiesten in de internationale blues wereld gegroeid. Hij geeft jaarlijks, wereldwijd tweehonderd optredens.

Wil je eerst wat achtergrondinformatie over Hans Theessink, of checken wat voor soort muziek het is, klik dan hier.

Reserveren kan direct door een mail te sturen via deze link, of via onze website www.muziekpodiumbakkeveen.nl (geef even aan hoeveel kaartjes je wilt bestellen).

Vrijdag 30 april: Hans Theessink
Zaal open om 19.30 uur,
Aanvang concert 20.30 uur
Prijs € 15,00 p.p. Ca. 90 plaatsen, en vol = vol

Hans Theessink
Theesink is een Tukker die in Amerika bij een aantal oude bluesveteranen het vak geleerd heeft en die nu in Wenen woont, terwijl hij over de hele wereld optreedt.

De muziek van Hans Theessink is moeilijk te categoriseren. Als je zegt dat het blues is heb je voor een klein deel gelijk, want zijn muziek heeft duidelijk zijn wortels in de blues. Toch ontstijgt hij het genre met gemak. Je kunt het folkblues noemen, of worldblues, en dan kom je al wat dichter in de buurt. Theessink moet het niet hebben van volume of ruigheid. Zijn muziek maakt een zeer ontspannen indruk, maar als je zijn muziek hoort, dan merk je dat je toch steeds op het puntje van je stoel zit te luisteren, omdat de muziek weliswaar relaxed overkomt, maar ondertussen ook ongehoord spannend is. Gentle blues is misschien wel een goede typering.

Hans Theessink is een klasse apart. De man heeft in de loop der jaren zijn gitaarspel zo verfijnd dat het lijkt alsof hij werkelijk alles kan op de gitaar. Hij speelt niet alleen met verbluffend gemak de meest verbijsterende stukken, hij zingt er ook nog eens gedreven bij, en wat nog belangrijker is – hij heeft een volstrekt eigen stijl. Hij weet zelfs de meest platgespeelde traditionals nog zo naar zijn hand te zetten dat het echte Theessinknummers worden. De blues wordt op dit moment door verschillende mensen over de hele wereld gerevitaliseerd, en Theessink hoort bij de voorhoede, doordat hij het genre oprekt, er subtiliteit in aanbrengt, durft te spelen met ritmes, enzovoorts. Een spannende ontwikkeling, en het is geweldig om te zien dat hij ook solo op een podium op zijn volstrekt eigen manier een publiek weet te overtuigen. Dit wordt een geweldig concert, op een geweldige plek, met vast en zeker, een prettig, aandachtig en enthousiast publiek.

Theessink is een moderne bluestroubadour en entertainer, die met zijn blues- songs en verhalen zijn publiek in de ban weet te houden. Bo Diddley noemde hem ooit one helluva guitar player. Hij laat altijd een diepe indruk achter. U bent van harte uitgenodigd!

Programma Muziekpodium Bakkeveen 2010:
30 april Hans Theessink – feestje op Koninginnedag
30 mei Ad Vanderveen & the O´Neils – Nederlandse Garage in de Schaapskooi
13 November Greg Trooper – getalenteerde Amerikaanse singer/songwriter

Het team van MUZIEKPODIUM BAKKEVEEN wenst je veel luisterplezier bij de concerten.

Geplaatst in: Muziekpodium

Geef een reactie