Verslechtering dienstregeling Qbuzz (update)

Hallo reizigers van lijn 84 naar Drachten om 7.33 uur

De lijndienst van 7.33 uur van Bakkeveen naar Drachten gaat vervallen in het nieuwe lijndienstrooster van QBUZZ met ingang van 14 december a.s. Dit betekent voor veel schoolgaande kinderen die in Drachten op school zitten dat zij al om 7.30 uur in Drachten zijn. Dat is 30 a 40/45 minuten voor de lessen aanvangen.

Een bus later is ook geen optie, omdat de kinderen dan om 8.30 uur in Drachten aankomen en te laat zijn voor het eerste lesuur. Ik vind dat dit niet kan en ga morgen bellen met QBUZZ. Graag zie ik dat meerdere ouders gaan bellen met QBUZZ, omdat we allemaal met dit probleem te maken hebben. Het telefoonnummer is: 0900-7289965 (0900-QBUZZNL, lokaal tarief). De klantenservice is bereikbaar op werkdagen van 09:00 – 17:00 uur.

Ik hoop dat we met z’n allen kunen bereiken dat de kinderen omstreeks 8.00 uur weer in Drachten aan kunnen komen.

Aukje Haan.

 

Wat verandert er per 13 december:

Lijn 84 wordt lijn 18 en deze lijn rijdt tussen Heerenveen – Drachten – Frieschepalen – Bakkeveen – Haulerwijk – Norg – Assen vice versa.
Normaal rijdt de bus eens per uur en vertrekt om 10 over het uur van Bakkeveen naar Drachten. Van Drachten naar Bakkeveen vertrekt de bus om 26 over het uur (laatste om 17:26 uur).

Extra bussen
Van Drachten naar Bakkeveen rijden alleen vroeg in de ochtend 2 extra bussen, dus ’s middagss geen extra bussen meer.
Van Bakkeveen naar Drachten rijden ook 2 extra bussen en wel op 6:32 uur en 8:32 uur. Je komt in Drachten om even voor 7 en even voor 9 uur aan. Wel heel erg vreemd dat de extra bus van 7:32 uur er niet is (zie bovenstaande van Aukje).
Aankomsttijden Drachten zijn: 6:29, 6:51, 7:29, 8:29, 8:51, 9:29, 10:29 etc.

Op het hoogtepunt van de spits, aankomst 7:51, rijdt er dus geen bus. Zou dit een foutje zijn? 

Voor de dienstregeling van lijn 18 vraag je de folder op: klik hier
(hopelijk alles goed nagezocht, janvd)

Hieronder de dienstregeling per 13 december van Qbuzz lijn 18 Bakkeveen-Drachten. Daarnaast rijdt door Bakkeveen nog de buurtbus, zoals voorheen. Verder geen busvervoer.

Geplaatst in: Oproepen

34 reacties op “Verslechtering dienstregeling Qbuzz (update)

 1. ... zegt:

  Waar staan die nieuwe bustijden?
  want ik kan ze niet vinden.

 2. Aukje Haan zegt:

  Bij
  http://www.9292ov.nl/

  kun je vertrek en aankomst tijd invullen en vertrekplaats en aankomst plaats.

  Als je invult aankomst in drachten om 8.00 uur dan krijg je de tijden te zien waarop je aan kunt komen in Drachten en dat is om: 6.53 uur, 7.31 uur of 8.31 uur.

  Wel datum van 14 december invullen, anders krijg je de oude (huidige) tijden.

  Groet Aukje

 3. harry zegt:

  hier word je ook niet echt vrolijk van..

 4. Sjaak zegt:

  Kijk!
  Nu kom ik precies op tijd voor mijn trein in Heerenveen, schitterend!
  Niet meer te wachten!
  Mooi houden zo.

 5. Aukje Haan zegt:

  De bustijden hoeven ook niet veranderd te worden, alleen die ene bus om 7.33 uur die moeten ze niet laten vervallen omdat veel schooljeugd met deze bus naar school toe gaat en de scholen over het algemeen omstreeks 8.10 uur beginnen. Al deze kinderen komen dus een half uur a drie kwartier te vroeg in Drachten aan of ze komen te laat als ze een bus later nemen.

  Dat ze de bustijden iets veranderen is geen probleem, maar een drukke buslijn er uit halen vind ik, met een jaarabbonement voor mijn zoon voor deze bus, wel een kwalijke zaak. Ik laat mijn zoon niet drie kwartier te vroeg bij school aankomen en hij kan natuurlijk ook niet te laat op school komen.

 6. Johan zegt:

  Ik ga morgen contact opnemen met de gemeente. Die is hier ook bij betrokken. Hoe meer druk wordt uitgeoefend op Qbuzz en gemeente, des te groter de kans dat de nieuwe maatregel wordt ingetrokken/gewijzigd.

 7. Nynke zegt:

  Dat is inderdaad geen doen, ik moet om half 9 bij de Wetterwille op school zijn. Dat zou dus betekenen dat ik meer dan een uur te vroeg op school ben. Ook heb ik gezien dat er alleen nog maar bussen rechtstreeks naar knobbeldorpsplein gaan en niet meer naar station noord (oude busstation) dat is ook geen doen, anders had ik om 8 uur de bus kunnen pakken en was ik om 20 voor 9e op school. Nu zou ik dan over moeten stappen en duurd het nog 10 minuten langer, dit werkt dus echt niet.

  Ook weet de Qbuzz wel dat om half 8 de drukste tijd is van de bus, waarom zouden ze dit dan veranderen. Niet heel erg handig.

 8. .... zegt:

  De bussen rijden ook nog maar om het uur, de terug weg, ben je vroeg uit en dan zou je misschien nog een uur moeten wachten. Het wordt weer fietsen naar drachten..

 9. Martijn zegt:

  Ja hier wordt ik ook niet echt vrolijk van, maar er is ook een + puntje. Lijn 504 vanaf het Zernike sluit nu mooi aan op lijn 18. Dus nu zou ik vanuit Groningen er ongeveer 1 uur over doen om in Bakkeveen te komen, dat is een grote verbetering. Voorheen was dit zo’n 1,5 uur. Als er nu ’s morgens nog een extra dienst komt om 7.32 uur ben ik tevreden.

 10. Joost zegt:

  Hee Sjaak, Lekker 70 minuten in de bus zitten naar Heerenveen. Niet echt normaal… Nu is het nog zo dat dat je het binnen een uur doet…… En die bus rijd niet eens om half 8. Hopen dat hij vanuit drachten na 14.15 wel weer 2 keer per uur gaat……

 11. korrie zegt:

  met z’n allen op de fiets naar Drachten kan ook gezellig zijn, dan ben je om 8 uur op school en ga je er lekker fris tegen aan. Ik zat me al eens af te vragen waar de grote groepen fietsende scholieren zijn.

 12. Alex R. zegt:

  Hey…
  ‘k Werk bij Q-Buzz, als chauffeur, Tja…?!?
  Ik zal eens ga navragen, of dit een fautje is of euh…
  Want het is wel de drukste tijd ook voor de scholieren uit Bakkeveen…
  Daarnaast is het niet leuk als je 40 min. te vroeg op je school bent, of 20 min. te laat…
  ‘k Heb zelf 2 meiden die hier ook niet blij zijn dat deze lijn om deze tijd vervalt…
  Wie weet kom ik meer te weten over de hoe de wat en de waarom ?!?
  Laat alle tijden mooi staan, prima zo, alleen voeg (als het logistiek kan) ook die lijn van omtrent 07.33 weer in

 13. Marijkem Zwaga zegt:

  Schakel “Plaatselijk Belang” in. ( Of is Johan soms de voorzitter van P.B.? ). Dan zal P. B. wel actie gan voeren. Benader Provincie, Gemeente en Qbus.
  ’t Lijkt me erg belangrijk voor de schooljeugd en hun ouders.

 14. Aukje Haan zegt:

  QBuzz is gebeld, Gemeente opsterland belt terug, ROCOV Fryslân is gebeld, brief naar qbuzz is klaar. PB is een goed idee en Johan Sieswerda en nu natuurlijk evert Wilstra is ook een goed ide.

  Bedankt voor het meedenken.

 15. Elisabeth zegt:

  Nou ik heb ook even naar QBuzz gebeld en daar zijn al een aantal dezelfde klachten al binnen gekomen waaronder ook die van mij.
  Zodra er iets bekend is zou ik dan terug gebeld worden, nou ik ben benieuwd.
  Het is erg belachelijk dat ze bustijden zijn veranderd, zeker voor de schoolieren.

  Wordt vervolgt, zo ik zeggen …..

 16. Johan zegt:

  Ik kreeg gisteren even een flashback naar aanleiding van dit bericht en dan blijkt: de geschiedenis herhaalt zich en het maakt niet met welke busmaatschappij je te maken hebt. Dit is allemaal achter de tekentafel bedacht, met alle nare gevolgen van dien.

  http://www.fryslan.nl/sjablonen/1/infotype/statenstukken/viewitem.asp?objectID=16298&id=91

  De gemeente weet inmiddels er van, en Qbuzz. En ja, ik ben toevallig Johan van Plaatselijk Belang. Maar er zijn meer hondjes die Fikkie (of Johan) heten … toch?

 17. harry zegt:

  het lijkt wel of het openbaar vervoer steeds slechter word.
  geen bus op zondag meer, geen bus in de spits.
  straks geen bus meer.

  als het echt door gaat, word naar siegerwoude lijn 89 pakken. dat is van arriva en die veranderd (meende dat die lijn qbuzz werd?) niet. daar gaat de bus om 7.45.. maar neem aan dat we daar ook niet op zitten te wachten.

 18. Dave zegt:

  ik vind dit niet kunnen ik ben dan veel ste vroeg op school

 19. Dave zegt:

  en strax moet ik ook nog naar en andere school door zon kut bus

 20. harry zegt:

  klachten kunnen hiernaartoe verzonden worden;

  Qbuzz;
  http://www.qbuzz.nl/over+ons/contact/cDU62_Contact.aspx

  Provincie Friesland (opdrachtgever van Qbuzz)http://www.fryslan.nl/sjablonen/1/infotype/webpage/view.asp?objectID=15122

  Rover ( Vereniging Reizigers Openbaar Vervoer)http://www.ovloket.nl/?ac=Klachtenformulier-10-1&channel=rover

 21. ... zegt:

  Is er al meer duidelijkheid over dat de half 8 bus blijft?

 22. Fokje Wijma zegt:

  Ik heb direct Q-buzz gebeld toen ik van de gewijzigde dienstregeling hoorde en een klacht ingediend. Naar me nu duidelijk is geworden is het niet alleen de 7.35 uur bus die vervalt, maar de bus gaat ook niet meer naar het busstation Noorderbuurt, maar stopt bij het Knobeldorffsplein. Ook zijn de retourtijden dusdanig ongelukkig aangepast, zodat de schooljeugd veel langer op een bus moet wachten. Ik heb contact met Jan Dijkstra van Q-buzz gehad, hij heeft mij teruggebeld en waarschijnlijk hoor ik vrijdag of ze de bus van 7.35 weer in de dienstregeling zetten. Misschien kunnen we met z’n allen ook nog iets aan de andere wijzigingen doen.

 23. Aukje Haan zegt:

  In de Leeuwarder courant van vandaag staat dat de bus om 7.33 door bakkeveen blijft komen.

  Iedereen bedankt voor het bellen met de QBUZZ, want dit hebben we samen maar weer eens voor elkaar gekregen.

  Jan van Dalen, jij ook bedankt, dat je er ook zo snel op hebt ingespeeld en er informatie aan toe gevoegd hebt.

 24. Jan van Dalen zegt:

  Aukje graag gedaan. Ik heb gisteravond een email naar de Leeuwarder Courant gestuurd met de link van deze pagina erin, verder eigenlijk niets. Later zag ik dat binnen een half uur men al een artikel hierover op LC.nl had. Heb je nog een officiele reactie van QBuzz gehad met excuses etc. ?

 25. Aukje Haan zegt:

  Ik heb via via een email gehad van QBUZZ met de bevestiging hiervan, ook dat de bus vanuit Haulerwijk gaat rijden:

  1. Ochtendrit op Skoalbus 518; 7.27 vanaf Haulerwijk, Elleboog via
  Waskemeer en Bakkeveen naar Drachten, aankomend 8.00 uur.
  Dit naar aanleiding van de opmerkingen van klanten, die hun verbinding
  naar Drachten een half uur naar voren of naar achteren zagen schuiven.

  Groet Aukje

 26. ... zegt:

  Maar tot waar rijdt die bus in drachten? is dat ook al bekend.

 27. Aukje Haan zegt:

  Hallo …

  Ik weet niet tot waartoe hij rijdt, maar stel dat het het knobbeldorfsplein zou zijn, dan is er volgens mij, meestal wel een bus die nog richting het station gaat.

  Groet Aukje Haan

 28. ... zegt:

  en als ik het goed zie, komen ’s middags de bussen om het uur en niet meer op het half uur. Is er ook nieuws geweest dat de tussenhalte van waskemeer tot bakkeveen weg worden gehaald?

 29. inge bergsma zegt:

  lijn 20 is ook waardeloos….uren uitgevallen… nieuwe bushaltes die in de hondenstront zijn geplaatst, nieuwe haltes geplaatst die nergens op slaan.. ben er meermalen achteraan geweest..heeft niks opgeleverd…wacht nog steeds op verbetering, maar weet niet of die gaat komen….tot nu toe is het een enorme achteruitgang..

 30. Alexander de Jong zegt:

  Binnen Groningen stad zelf lijkt het ook niet helemaal soepel te verlopen..
  Ik ben afhankelijk van het ov en merk dat, waar het vroeger allemaal wél goed op elkaar aansloot, dat nu niet meer het geval is.
  Wie heeft die planning bedacht???

  Zelf reis ik het meest met lijn 6. Gezien dat de drukste lijn is, is het wel makkelijk als die goed aansluit. Zeker op de tijden van de NS.
  Nou niets is minder waar. Ze hebben het nu zo voor elkaar gekregen dat als ik met de trein aankom op het station de bus EXACT op dat moment weg rijd. en vice versa.

  Hopelijk leest iemand van de planning dit….

 31. Anoniem zegt:

  Wees blij dat er nog bussen rijden….

 32. Yora zegt:

  Het is echt belachelijk ik ben bijna een uur te vroeg bij mijn training en als een bus later neem kom ik te laat

Geef een reactie