In het spoor van de Hannekemaaiers: dag 3

We zijn terug in Bakkeveen. Om precies 16 uur komen de laatst ewandelaars binnen bij De Waldsang. Daar is het verzamelen voor de intocht in Bakkeveen.

De voorgaande dag (vrijdag) zijn de eerste wandelaars nog droog aangekomen, daarna (vanaf 15 uur) begon het stevig te regenen. De volgende ochtend scheen de zon volop en was de lucht volledig blaauw. 

Het vertrek vanuit Eernewoue verliep ditmaal geheel volgens planning. om iets na 8 uur vertrokken we met het werkschip van ’t Fryske Gea naar de Veenhoop. Vandaar gewandeld naar Boornbergum (koffiestop in dorpshus) en daarna in Beetsterzwaag in de tropische tuinen de lunch. Vervolgens werd het kilometer aftellen doro de bossen van Beetsterzwaag, Olterterp, Wijnjewoude en Bakkeveen tot aan de Waldsang. 

De tocht eindigde met een herdenking bij het Pupekruis, alwaar is van onze kamaraden destijds is vermoord door struikrovers.

De 3-daagse tocht is zeer goed verlopen, Er zin geen uitvallers, al was het soms kantje boord. De organisatie zat perfect in elkaar.

Hieronder een impressie van dag 3. (maar liefst 59 foto’s, ik kon geen keuze maken ….) 

Geplaatst in: Hannekemaaiers (wandelevenement)

2 reacties op “In het spoor van de Hannekemaaiers: dag 3

  1. Tiny zegt:

    Het is heerlijk nagenieten met al die prachtige foto’s! Fotografen bedankt!
    Op de foto van Evie, bij het vennetje nabij Olterterp, zien we volgens mij een paartje Brandganzen (in het Fries: Paugouzzen) met vijf jongen. Mooi hoor!

  2. endry nijhuis zegt:

    vanuit zuidlaren wil ik even laten weten dat ik met heel veel plezier meegelopen heb met de hannekemaaiers. door jan en hermien werd ik aangezet tot deze uitdaging en wat mij betreft is er alleen maar positief nieuws te melden. al het voorwerk, de cultuurhistorische info, de sfeer, de routes en de stops onderweg, zorg voor de inwendige mens, de afsluiting…overal was goed over nagedacht. allemaal hartelijk bedankt

Geef een reactie