Impressie veldtoertocht Bakkeveen 2009

Zaterdag 17 januari 2009 is de 9e veldtoertocht vanuit Bakkeveen gehouden.

Aan deze door ftc Buitenpost georganiseerde tocht (Slotplaatstocht) namen dit jaar ruim 500 fietsers deel. Dat is een stuk beter dan vorig jaar, toen door slechte weersomstandigheden en een zwaar parcours slechts 300 fietsers de elementen durfden te trotseren.

Ditmaal was het parcours veel beter. Er zat nog vorst in de grond wat her en der een wat zachte bovenste laag veroorzaakte. Dat fietste wel iets zwaarder, maar het hoeft ook geen eitje te zijn. Temperaturen lagen iets boven 0, maar de wind maakte het “wetterkoud”. De zon scheen niet; het was “damp” weer. Toch bleef het nog tot in de middag droog.

Hieronder een korte filmpje gemaakt op enkele punten onderweg in de route.

Geplaatst in: Veldtoertocht

Geef een reactie