Vlooienmarkt: impressie zaterdag 5 juli

’s Ochtends vroeg voor sommigen nog wat koud, maar voor de rest heerlijk marktweer. Deze omstandigheden trokken 271 standhouders naar Bakkeveen. De eerste waren natuurlijk al ruim voor 5 uur in de ochtend aanwezig (“het bloed kruipt waar het niet gaan kan”). De grote toestroom was er tussen 6:15 en 7:15 uur. Het was deze ochtend wat lastig de standhouders zich netjes in rijen te laten opstellen. Sommigen wilden juist wel en anderen juist weer niet een zonnig plekje. Uiteindelijk lukt het allemaal weer.

Ook met parkeren was het redelijk druk. Beide parkeerweilanden waren in gebruik, maar nog niet helemaal vol.

De politie heeft naar verluid meer dan 20 parkeerbekeuringen uitgeschreven. Er was zelfs een automobilist bij die de auto naast een parkeersverbodsbord parkeerde, terwijl de agent ernaast stond voor een andere overtreder een boete uit te schrijven.
De organisatie had vele bordjes geplaatst met als tekst “foutparkeerders worden bekeurd”. Blijkbaar hielp dit niet afdoende. De foutparkeerders moesten veelal ook nog verder lopen dan parkeren op het tegenover de markt liggende parkerweiland.

Volgende vlooienmarkt is op zaterdagochtend 19 juli (de laatste extra markt).
Klik hier voor meer informatie en regels en kosten.

Hieronder een paar foto’s.

Geplaatst in: vlooienmarkt_2008

Geef een reactie