Lammetjesdag 2008: drukker dan ooit

Met Lammetjesdag lijkt het per definitie mooi weer te zijn. Deze aflevering (2008) viel wat tegen. Maar het was droog en temperaturen rond de 12 graden. De wind was iets gaan liggen. Dus een dikke jas aan of meedoen aan de rondleidingen door het natuurgebied en van de kou geen last.

Het is erg druk geweest: schattingen belopen enkele duizenden bezoekers. “Gelukkig dat de bezoekers gespreid over de dag komen“, aldus organisator en boswachter Ko Maring, “anders waren de rijen onafzienbaar geweest.“.

Klik hier voor een impressie van de jaargangen 2002 t/m 2007.

Omdat het evenement altijd rond dezelfde datum is, kun je aan de natuur zien hoe vroeg het voorjaar in het betreffende jaar eigenlijk is. In 2008 zeker niet vroeg (met name als je met de foto’s van 2007 vergelijkt).

Geplaatst in: t Fryske Gea

Geef een reactie