Impressie vlooienmarkt 6 juli 2024

De 6e markt van 2024. Alweer het weer dat grote invloed heeft. Er wordt al de hele week regen verwacht voor zaterdag 6 juli. Daarom loopt het aantal boekingen ook niet snel: lang niet iedereen vertrouwt op de droge zaterdagochtend.

Uiteindelijk zijn er vrijdagavond 284 boekingen. De verwachting is dat het zaterdag tot rond het middaguur nog redelijk droog zal blijven en dat er dan een front overtrekt met een stevige wind. Dus de markt zal vroeg afgelopen zijn….

Het loopt zaterdagochtend in alle vroegte toch wat anders. Om 4 uur is het nog droog. Maar even daarna begint het stevig te regenen en dat duurt tot kwart voor 6. Maar liefst 15 mm. Dus overal waterplassen. Toch zijn er al een paar standhouders en een 10-tal auto’s met bezoekers; dat in de stromende regen. Er komen meer standhouders, maar er vertrekken er ook een paar. Want tot 9 uur valt er af en toe wat regen en dat is natuurlijk niet plezierig. Voordeel is dat het niet koud is en er nauwelijks wind staat. Uiteindelijk tellen we 150 standhouders die daadwerkelijk gekomen zijn.

Een deel van de parkeerterreinen is lastig bereikbaar door waterplassen; het water heeft even tijd nodig om weg te zinken in de bodem. Maar er is meer dan voldoende ruimte om alle bezoekers een goede parkeerplaats te bieden voor de auto. Er is bijna de helft aan bezoekers van een meer normale markt. Maar door het geringe aantal standhouders wordt er toch goed verkocht.
Als tegen het middaguur de wind aantrekt en donkere wolken naderen pakt iedereen snel in …..

De volgende markt is zaterdag 20 juli. Hopelijk dan eens geen gedoe met het weer ….. Meer info en boeken: www.bakkeveen.nl/markt

We hebben helaas maar 1 foto gemaakt en dat is van 1 van de parkeerterreinen ….

Geplaatst in: vlooienmarkt_2024, Vlooienmarkten

Geef een reactie