Himmelploeg: afscheid Jan vd Schaaf

Na 25 jaar hebben Jan van der Schaaf en zijn vrouw Anneke afscheid genomen van de Himmelploeg. Het echtpaar gaat as dinsdag verhuizen naar een appartement in Heerenveen.

Heel veel mensen kennen Jan en hebben hem vaak zien fietsen in zijn rode jas, vaak naar de Poeisz omdat er nog een iets ontbrak bij de boodschappen. We kennen Jan als een kindervriend. Hij ging altijd het gesprek aan met de jeugd. Ontwapenend en met onverwachte vragen maakte hij contact.

Hij had een groot plichtsbesef en in 2001 melde hij zich aan bij de Himmelploeg. Vele grote zakken met zwerfvuil heeft Jan naar de container gezeuld. Hij was vaak het laatste klaar en de route naar de Stripe kende hij het beste. Het liefst ging Jan met iemand samen in de kano door de Vaart. Zo 1 of 2 keer per jaar kon je op deze manier flink wat zwerfvuil verzamelen.

Op onderstaande foto ziet u Jan in zijn karakteristieke houding. Het was zijn manier om blikjes uit de vaart te halen. Op de buik terwijl iemand anders hem vasthield was het bereik het grootst. En dan gauw een foto maken en die naar Anneke sturen want we gedroegen ons als kwajongens van een jaar of 15. Anneke moet bezorgd zijn geweest bij het zien van Jan’s avonturen.

We wensen Anneke en Jan een prachtige tijd in Heerenveen. Hij denkt gemakkelijk te verdwalen daar en zijn eerste taak is de zaak verkennen. Jan bedankt namens het dorp voor al je inspanningen. We gaan je missen maar komen kijken hoe het jullie vergaat in een appartement.

De Himmelploeg

Geplaatst in: Verenigingen, Voorzieningen

Geef een reactie