vv Bakkeveen sluit laatste wedstrijd in zondagcompetitie winnend af.

Op maandagmiddag (2e Pinksterdag) nam vv Bakkeveen het op tegen MKV’29, de ‘Bakkeveeners’ hadden genoeg aan een punt om de nacompetitie te ontlopen. Daarnaast hadden de Leeuwarders genoeg aan een punt om een periode te pakken.

Onder leiding van scheidsrechter Visser werd er om 14.00 uur afgetrapt. Beide ploegen gingen vol voor de aanval wat resulteerde in een leuke pot voetbal met veel strijd. Met 8 gele kaarten en 1 keer rood (2x geel) is de kas voor de KNVB ook weer wat gevuld.

Olaf Nijholt bracht Bakkeveen met een kopgoal nog net voor de rust de 1-0 op het scorebord. Na de rust schiet Olaf met een fraaie volley de bal in de kruising, waar hij rond de 60ste minuut de stand op 2-0 brengt. In de 68ste minuut doet MKV’29 wat terug en maakt ‘oud speler’ van Bakkeveen Mart Maring de 2-1.

Door onweer wordt de wedstrijd tijdelijk gestaakt, waarbij er nog 2 minuten moest worden gespeeld. Het bleef gelukkig bij een paar onweer klappen met weinig water overlast (in omgeving van Buitenpost viel maar liefst 30 cm water in korte tijd)

Na een ‘kleine pauze’ wordt de wedstrijd hervat, maar doelpunten werden er niet meer gemaakt. Daarmee sluit vv Bakkeveen de laatste wedstrijd in de zondagmiddag competitie winnend af. En zal volgend seizoen op zaterdagmiddag gaan voetballen in de 4de klasse van de KNVB. Silvan Siebenga is topscorer geworden van de 4de klasse B Noord Zondag met 21 doelpunten.

Afhankelijk van de indeling kan Bakkeveen ingedeeld worden bij een aantal omliggende dorpen zoals ODV (Wijnjewoude), Waskemeer en Haulerwijk wat weer kan resulteren in een aantal ‘streekderby’s’ met veel publiek.

De nieuwe trainer voor volgend seizoen Reinder Jeensma kan alvast een strijdplan maken hoe hij de tegenstanders wil gaan verslaan. Over het algemeen zijn de wedstrijden in de zaterdag klasse een stuk steviger (felle duels) of dat de ‘Bakkeveeners’ ligt zullen we volgend seizoen zien.

Geplaatst in: 2024-gebeurtenissen, Voetbal

1 reactie op “vv Bakkeveen sluit laatste wedstrijd in zondagcompetitie winnend af.

  1. Supporters Dragten zegt:

    Top,.. .VV . Bakkeveen had van alle ploegen kunnen winnen…..Nu wel …TOP Vanuit Drachten alle supporters groet

Geef een reactie