Impressie Vlooienmarkt 18 mei

Het was goed weer voor de vlooienmarkt van 18 mei. Alhoewel, na 10 uur kwam de zon goed door en werd het op vele plekken eigenlijk alweer iets te warm met temperaturen boven de 20 graden. We hadden hier in het noorden trouwens alweer geluk met het weer. In het zuiden veel regen en wij ontsprongen de dans met ca 10 mm op donderdagavond.  Dat is een hoeveelheid die grond alweer goed op kan nemen (na de kletsnatte herfst, winter en voorjaar).

Toch hadden we vanwege de onzekerheid van grote hoeveelheden neerslag, het boekingsproces donderdagochtend gestopt (toen: 513 standhouders) en vrijdag tegen de middag weer opgestart. Uiteindelijk waren er 579 boekingen.

Het viel tijdens het oprijden van de markt op dat de verkopers veel spullen hadden meegenomen: erg veel beladen aanhangwagens. Deze nemen meer ruimte in dan personenauto’s. Daardoor was er bijna een tekort aan ruimte voor de laatste paar standhouders die (ver) na 8 uur nog kwamen. Gelukkig paste het allemaal nog.

Deze Pinkster-zaterdag was er veel nieuw publiek; mensen die blijkbaar niet wisten dat je niet langs de straat mag parkeren en dat je bijvoorbeeld de € 1,– voor parkeren achteraf betaalt in plaats van vooraf.  Ook standhouders vertelden dat ze een ander soort publiek ervaarden. Er waren wat minder auto’s op de parkeerterreinen dan vorige markt. Daarentegen veel meer bezoekers op de fiets. Door de warmte begon het rond 12 uur al rustiger te worden. Bleven de eerste markten van 2024 de standhouders juist wat langer; nu was men om 12:30 uur al aan het inpakken.

De volgende markt is zaterdag 1 juni (www.bakkeveen.nl/markt)

Foto impressie (foto’s www.martijnvandervaart.nl)

Geplaatst in: vlooienmarkt_2024, Vlooienmarkten

Geef een reactie