Pinksterfeest316 in Wijnjewoude

Pinksterfeest 316 in Wijnjewoude
volop variatie voor het hele gezin

Een plek voor jong en oud met diensten, workshops, verdiepingsmomenten, creativiteit en sportiviteit. Dat is Pinksterfeest 316. Het christelijke evenement in Wijnjewoude – Ald Duerswâld heeft dit jaar als thema ‘Jezus maakt vrij?!’. Het feest duurt van vrijdag 17 tot en met maandag 20 mei 2024. Toegang en parkeren zijn gratis, kamperen kan tegen een kleine vergoeding. 

Pinksterfeest 316 begint op vrijdagavond met een speciale (Noorder)mannen- en vrouwenavond onder leiding van Wouter en Nadine de Vos van 4M Nederland. Tegelijkertijd is er een ‘Meet en Greet’ voor kinderen uit groep 5 t/m 8 en ook een jongerenevent met kampvuur.

Op zaterdag en zondag zijn er de hele dag evenementen, zowel binnen als buiten. Denk aan samenkomsten met bekende sprekers (onder wie Gor Khatchikyan en Joël Ricardo), workshops, optredens van diverse artiesten (bijvoorbeeld Joke Buis band op zaterdagmiddag), sing-ins en sport- en spelcircuits, waaronder levend tafelvoetbal op zaterdagmiddag. Op zondagmiddag kun je ook een wandeltocht maken met wandelpastor Mirjam. Voor de allerkleinsten is er ’s ochtends tijdens de diensten oppas. Elke avond wordt afgesloten rondom het kampvuur.

Op Pinkstermaandag zijn er vanaf 10.00 uur diensten voor tieners en jongeren, voor volwassenen (met ds. Orlando Bottenbley) en voor mensen met een verstandelijke beperking. Kinderen horen het Pinksterverhaal in een eigen tent. Rond 14.00 uur is het programma afgelopen. Je vindt een blokkenschema met alle activiteiten op pinksterfeest316.nl/timetable/

Kamperen
Pinksterfeest 316 heeft dus een gevarieerd programma voor het hele gezin. Je kunt op ieder moment van de dag langskomen en aansluiten bij een of meerdere activiteiten. Het hele weekend blijven kan ook: er is een camping – met ook een eigen jongerenveld – waar je voor een zacht prijsje kunt kamperen. Tot 15 april regel je een plekje op de camping met een vroegboekkorting tot wel 20 procent: drie nachten voor 32 euro voor volwassenen, 12,50 voor tieners en 5 euro voor kinderen. Ontbijt (3 euro), lunch (5 euro) en diner (8 euro) kun je meteen mee bestellen via pinksterfeest316.nl/tickets-kamperen.

Willem Jongsma van de organisatie, stichting Unite in Christ, hoopt dat veel bezoekers ervoor kiezen het hele weekend te komen: ‘Een losse dienst of seminar beleven is heel mooi en kan krachtig zijn. Als je nog wat langer blijft zul je ervaren dat dat je als vanzelf betrokken raakt in goede gesprekken. En als je komt kamperen, trek je echt een paar dagen met elkaar op in Gods aanwezigheid en dat geeft een extra dimensie.

‘Jezus maakt vrij?!’
Pinksterfeest 316 wil een plek zijn waar bezoekers Gods aanwezigheid ervaren en waar ze de kracht en enthousiasme opdoen om in hun woonplaats de naam van Jezus te dienen. ‘Onze droom is dat de mensen in Noord-Nederland zo veranderen dat Gods liefde zichtbaar wordt in de samenleving’, aldus Jongsma. Het is inspirerend voor je geloofsleven om in het Pinksterweekend tijd te nemen voor God, weet hij. ‘Maar het is ook gewoon een heel gezellig uitstapje voor het hele gezin, met mooie gesprekken, goede sprekers, muziek, sport en spel.’

Het thema ‘Jezus maakt vrij?!’ is afgeleid van een bijbeltekst, Johannes 8 vers 36: ‘Dus wanneer de Zoon u vrij zal maken zult u werkelijk vrij zijn!’ Volgens Jongsma is dat een prachtig thema om mee aan de slag te gaan rondom Pinksteren, het feest van de komst van de Heilige Geest. ‘We mogen weten dat we dankzij Jezus altijd vrij bij God mogen komen. We mogen Hem zelfs Vader noemen. Als dat prachtige geschenk tot je doordringt, geeft dat een enorme vrijheid. De Heilige Geest helpt mensen om die boodschap te geloven en maakt hen ook enthousiast om er zelf over te vertellen. We hebben op vorige edities gezien hoe bezoekers aangeraakt werden door de Geest van God.’

Geplaatst in: Evenementen

Geef een reactie