Friese rijders Oekraïne Flower Power Feest

Friese rijders voor Oekraïne organiseren Themafeest in Siegerswoude

Friese rijders voor Oekraïne zijn in 2023 een grootscheepse actie gestart in de drie noordelijke provincies om 100.000 bananendozen met houdbare voeding en hygiëne-producten naar Oekraïne te sturen.

In Haulerwijk is een distributiecentrum ingericht waar vrijwilligers, waarvan een groot deel Oekraïense vluchtelingen, drie dagen in de week de ingezamelde goederen verzamelen en verpakken .

Deze dozen gaan naar burgers en militairen, met name in de frontlinie. Hier leven honderdduizenden mensen in erbarmelijke omstandigheden, waar deze hulp onontbeerlijk is.

Ook proberen de actievoeders zoveel mogelijk geld in te zamelen, om hier houdbare voedselproducten voor te kopen, alle vervoer van deze dozen te bekostigen en daarnaast generatoren aan te schaffen. Die zijn hoognodig, want in grote delen van Oekraïne is de stroom uitgevallen door de bombardementen van Rusland.

Inmiddels zijn er al 12.500 dozen, door vrijwillige chauffeurs, vanuit het distributiecentrum in Haulerwijk naar Oekraïne gebracht. Ook is er al € 260.000 aan donaties binnen, maar er moet nog veel meer binnenkomen om de doelstelling te halen.

Hiervoor organiseren de actiegroepen van Frieschepalen, Siegerswoude en Bakkeveen i.s.m. SKW zaterdag 23 maart een Themafeest in dorpshuis Uthôf in Siegerswoude

Het thema van deze avond is Flower Power. We laten de jaren 60-70, die bekend zijn als het hippie-tijdperk, herbeleven. Het was de tijd van Woodstock en het Peace-gevoel dat de boventoon voerde .

Wie herinnert zich niet Joe Cocker, CCR, Janis Joplin, The Who, Jimi Hendrix en vele anderen die hier optraden.

De DJ’s Jan en Rolf zullen deze avond alleen muziek uit deze hippie-periode draaien.

Om de sfeer te verhogen zou het fantastisch zijn, als de bezoekers zich ook kleden in de stijl van dit hippie-tijdperk.

Dus komt allen!! 

Zaterdag 23 maart vanaf 20.00 uur Flower Power Themafeest in dorpshuis Uthôf in Siegerswoude

Entree € 10,–  Dit bedrag komt geheel ten goede aan de Friese rijders voor Oekraïne

Geplaatst in: Oproepen

Geef een reactie