Muziekpodium: Trapper Schoepp

MUZIEKPODIUM BAKKEVEEN
in samenwerking met Dúndelle

Beste muziekvrienden,

Na een fantastisch optreden van John Blek en z’n Duitse Broken Strings vrienden maken we ons opnieuw op voor een concert met een fijne trio-bezetting. Dit keer ontvangen we Trapper Schoepp en zijn band.

Trapper Schoepp (spreek uit: sjep) zette een jaar of zestien geleden, met een duwtje in de rug van zijn broer Tanner, zijn eerste schreden op zijn muzikale pad toen hij A Change in the Weather uitbracht. Hij verhuisde naar Milwaukee met journalistieke ambities maar de drang om muziek te maken bleek op termijn sterker.

Inmiddels zijn we enkele handen vol albums en EP’s verder en is Trapper uitgegroeid tot een gerespecteerd singer-songwriter met een sterke eigen sound, en een begenadigd verhalenverteller bovendien.

Met zijn meest recente album, ‘Siren Songs’, brengt hij een eerbetoon brengt aan zijn muzikale helden. Met name Johnny Cash moet hier vermeld worden – Schoepp nam zijn plaat namelijk op in de historische Johnny Cash’s Cash Cabin in Hendersonville, Tenessee. Het is de blokhut die Cash er ooit, eind jaren ’70, bouwde als toevluchtsoord voor hem en zijn gezin. Van hieruit voerde hij ooit een briefwisseling voerde met zijn muzikale tijdgenoot Bob Dylan. Het werd een homestudio waar hij zijn laatste sessies vastlegde. De studio was een thuishaven voor Cash en zijn bandleden en had een karakteristiek geluid dat ook op de Amerikaanse folkplaat van Schoepp te horen is. Hiermee zet hij zijn reis voort om zowel zijn eigen pad, als de paden van folkzangers voor en na zijn tijd te bewandelen. Schoepp heeft in ieder geval één ding afgevinkt waar veel artiesten een moord voor zouden doen; in 2019 bracht Schoepp samen met Bob Dylan een verloren gewaand nummer genaamd ‘On, Wisconsin’ uit.

We zijn er trots op om Trapper te mogen ontvangen in Bakkeveen. Wij verwachten een avond met boeiende verhalen en prachtige muziek. Wil je eerst wat achtergrondinformatie, of checken wat voor soort muziek je mag verwachten, klik dan op deze link.

Reserveren? Klik hier !

Zaterdag 2 maart:
Trapper Schoepp Bend
Deur open om 19.30 uur
Aanvang concert 20.30 uur
Prijs € 20,00 p.p. Ca. 90 zitplaatsen, vol = vol

Programma Muziekpodium Bakkeveen 2024

2 maart 2024                   Trapper Schoepp Band
23 maart 2024                 Diana Jones
20 april 2024                   Lloyd Spiegel
13 september 2024          Ralph de Jongh & Tim Birkenholz
11 oktober 2024               Stephanie Struijk
25 oktober 2024              John Gorka

Het team van MUZIEKPODIUM BAKKEVEEN wenst je veel luisterplezier bij de concerten.

Geplaatst in: Muziekpodium

Geef een reactie