Viering 35e verjaardag Spijkerpakkenband, De Mande

Brassband De Spijkerpakkenband viert 35ste verjaardag – mei Freonen!

Zaterdag 27 januari is het tijd voor het jaarlijkse muziekfeest van Brassband De Spijkerpakkenband: hét Midwinterconcert. Deze avond wordt ook het startschot gegeven voor de 35ste verjaardag van de brassband. En een verjaardag vier je “mei freonen”. Speciale gasten deze avond zijn vrienden van de band: sopraan Melissa van Voorst en troubadour Adri de Boer. ‘Samen maken we er een groots verjaardagsfeest van! Een machtig mooie gezellige avond’, aldus voorzitter Thies Nicolaï. De concertlocatie is, net zoals in de beginjaren van de band, De Mande in Bakkeveen.

Midwinterconcert
Datum                         Zaterdag 27 januari 2024

Aanvang                     20.00 uur
Toegang                     € 12,50 per persoon, kinderen t/m 12 jaar € 5,-  
Webshop                    www.muziekinopsterland.nl
Adres                          De Mande, Tsjerkewâl 20, Bakkeveen

Brassband De Spijkerpakkenband
Brassband De Spijkerpakkenband ontstond 35 jaar geleden (1989) uit de jeugdorkesten van de Friese dorpen Frieschepalen en Ureterp. De brassband uit de gemeente Opsterland begon als een jong en soms iets te enthousiast jeugdorkest, maar groeide uit tot een volwassen band. ‘Binnen de band zijn we, naast muziekmaatjes, ook elkaars kameraden. Door dik en dun’ vertelt Thies. ‘Maar ook binnen de muziekwereld hebben we vrienden gemaakt. En het is echt tof om dan met elkaar, in de oude vertrouwde Mande in Bakkeveen, dit jubileum te vieren.’

Adri de Boer
De afgelopen jaren hebben De Spikers meermaals met Adri de Boer opgetreden. In coronatijd tijdens het kerstconcert van SA!, tijdens de jaarlijkse zomeravondconcerten in Lippenhuizen, maar afgelopen december ook nog in de studio van Omrop Fryslân bij Noarderwyn. In 2023 heeft Adri zijn CD Letter gepresenteerd. Een CD met liedjes van Stef Bos hertaald naar het Frysk. Stef Bos zelf is vanaf het allereerste begin enthousiast over dit Friestalige project van Adri de Boer. Beide mannen hebben elkaar een paar keer ontmoet om over het project te spreken. Bos heeft de Friese teksten gelezen, waardeert de opgenomen nummers enorm en heeft zelfs meegewerkt aan De Boers album door op één van de nummers in het Fries. Een prachtig project waarvoor ook arrangementen voor brassband zijn gemaakt, die uiteraard tijdens het Midwinterconcert worden uitgevoerd.

Melissa van Voorst
Ook Melissa van Voorst is een graag geziene gastsoliste bij De Spikers. De afgelopen jaren hebben ze regelmatig met elkaar het podium gedeeld. Het blijft een unieke combinatie: opera en brassband.
Melissa maakt zich graag hard voor het kruisbestuiven van harmonie, fanfare of brassband met opera. Dit om muziek toegankelijk te maken voor een groot publiek. En dat gaat ook zeker gebeuren deze avond.

Tickets
Zeker zijn van plaatsen? Reserveer vanaf 16 december voor € 12,50 eenvoudig tickets via de webshop van muziekinopsterland.nl. Na aankoop ligt de ticket klaar bij de kassa, op zaterdag 27 januari.

Midwinterconcert
Datum                         Zaterdag 27 januari 2024
Aanvang                     20.00 uur
Toegang                     € 12,50 per persoon, kinderen t/m 12 jaar € 5,-
Webshop                    www.muziekinopsterland.nl
Adres                          De Mande, Tsjerkewâl 20, Bakkeveen

Geplaatst in: Spijkerpakken Band

Geef een reactie