Renovatie fietspaden vordert gestaag…

De renovatie van de fietspaden tussen Bakkeveen en Wijnjewoude lopen vertraging op. De oorzaak is het slechte weer van de afgelopen weken, waardoor er bijna niet gewerkt kan worden in de bossen. November is de natste novembermaand ooit gemeten door het KNMI.

Wel zijn er de nodige werkzaamheden uitgevoerd, zo is er zo’n 1,5 km asfalt verwijderd en afgevoerd. Dat is vanaf de ‘boerderij bij de Finne’ het fietspad de Jan Anne Leane en Kromme Singel tot de afslag/weg Stripe. Dit stuk zal als eerste klaar worden gemaakt, voordat men de andere (vervolg van Kromme Singel en Beakendyk) asfalt fietspaden ‘slopen’ gaat.

Wanneer Strukton verder gaat met de werkzaamheden hangt sterk af van het weer. Mocht het slechte weer aanhouden kan het zijn dat men pas eind 2024 verder kan gaan met de werkzaamheden. (tussen 15 maart en 15 juli is het broedseizoen voor de vogels)

Het fietspad Beakendyk is weer opengesteld, zodat men deze eerst weer kan gebruiken. Dat is voor sommige fietsers (wellicht scholieren) weer een stukje minder omfietsen.

Ondanks de natte omstandigheden heeft men wel de mogelijkheid gezien om de eerste meters beton te storten. Er is nu zo’n kleine 400 meter beton gestort. Het betonfietspad wordt +/- 170 cm breed. Tegenwoordig worden de meeste fietspaden minimaal 2 meter breed gemaakt. (zie bijvoorbeeld het Blauwe Bos tussen Haulerwijk, Haule en Waskemeer of de nieuwe betonfietspaden in Appelscha) Het ‘oude asfalt fietspad’ is al een lange tijd aan vervanging toe, dus dan zou het nieuwe 1.7 meter brede betonfietspad een behoorlijk upgrade in rijgenot zijn.

 

Onderstaand een aantal foto’s van de ‘vorderingen’ de gemaakt zijn. (foto’s Martijn vd Vaart)

 

Foto’s 16-11-2023. (natte omstandigheden!)

Foto’s 1-12-2023. (sneeuw en vorst)

Geplaatst in: 2023-gebeurtenissen

Geef een reactie