De feestverlichting hangt weer in Bakkeveen.

De Oudejaarsploeg heeft de afgelopen dagen weer het nodige werk verricht om de feestverlichting op te hangen in Bakkeveen. Maandag (6 november) zijn de mannen aan de ‘Weverswâl kant’ en ‘Houtwâl kant’ begonnen met het plaatsen van de elektrakasten en staalkabels. Dat was een nat en koud klusje met de regen en harde wind. (’s avonds was een warme douche dan ook geen overbodige luxe)

Dinsdagochtend (7 november) zijn de mannen verder gegaan met de werkzaamheden aan de ‘Houtwâl kant’ waar ze maandag waren gestopt. Aan het einde van de middag zijn de kabels met een hoogwerker (van 123hoogwerkers.nl) op hoogte over de wegen gebracht.

Vandaag (13 november) zijn de lichtornamenten geplaatst over de vaart. Een verhuurbedrijf uit Harkema heeft vanochtend de ornamenten gebracht. Aan beide zijden van de sluis is een ploeg aan het werk. Zo lijkt het er op dat de ploeg ‘noord-west’ en ‘zuid-oost’ onder elkaar nog een kleine ‘competitie’ houden wie als eerste de ornamenten heeft hangen. Ook Omrop Fryslân was vandaag aanwezig, zij maakten een kleine reportage van de feestverlichting wat binnenkort op tv te zien is.

Zo is er een kleine 1,5 km aan stroomkabels/verlengkabels uitgerold en 28 lichtornamenten over de vaart geplaatst. Daarnaast is er bij de ingang van de Singels en van het dorp Mjûmster Wei en Duerswâldmer Wei een lichtornament opgehangen. Zo zal binnenkort de feestverlichting weer branden in de ochtend en avond, deze worden met tijdschakelaars aangestuurd.

Onderstaand een aantal foto’s van de werkzaamheden. (foto’s Martijn v/d Vaart)

Foto’s van dinsdag 7 november.

Foto’s van 13 november.

Geplaatst in: 2023-gebeurtenissen, Jaarwisseling

1 reactie op “De feestverlichting hangt weer in Bakkeveen.

  1. D.R. zegt:

    Mooie serie foto’s Martijn!

Geef een reactie