Impressie vlooienmarkt 7 oktober

De nazomer kwam niet in het noorden van Nederland. Uiteindelijk was het nog lekker marktweer. Maar de radarplaatjes van o.a. buienradar deden anders vermoeden. Er werd vrijwel gehele ochtend regen verwacht op de buienradar app. Maar de buien losten op zodra ze boven het Friese vasteland kwamen. En dat laat de toekomst verwachting van buienradar niet zien; die schuift de buien alleen maar op. Dus (vrijwel) droog. Temperatuur rond de 18 graden. De stevige wind viel mee door de luwte van het dorp en bomen.

Rond 4 uur meldden de eerste standhouders zich al. Gelukkig kwamen de meesten na 6 uur. Pas rond 7 uur werd het in het oosten iets lichter en tegen 8 uur was het echt licht. Er waren standhouders die om 4 uur al aanwezig waren,  maar om 7 uur nog steeds niet hadden uitgepakt. Ze vertrouwden het weer niet (keken ten onrechte naar de verwachting van buienradar).

Er waren 374 boekingen van standhouders. We denken dat een stuk of 10 niet gekomen zijn vanwege de onzekerheid met het weer. Bij het ochtendgloren kwamen al veel bezoekers. Het was vroeg druk. Bij he tuitstappen hoorde je vaak “moet de paraplu ook mee?” Nee dus, nergens voor nodig en de jas was ook niet nodig.

Het was een geslaagde markt met goede verkopen.  Volgende markt is zaterdag 21 oktober. Dat is meteen de laatste markt van 2023. Boeken: www.bakkeveen.nl/markt. Dan krijgen de standhouders bij binnenkomst meteen een bon voor een  gratis kom snert….

Hieronder een foto impressie van www.martijnvandervaart.nl

Geplaatst in: vlooienmarkt_2023, Vlooienmarkten

3 reacties op “Impressie vlooienmarkt 7 oktober

 1. Dorpsbewoner zegt:

  Wij moesten rechtdoor richting Allardsoog, maar bij het 1e parkeerterrein stonden wel 5 auto’s die niet wisten waar ze naar toe moesten. Die hielden het overige verkeer op. Een parkeerwachter wees dat ze door moesten naar het 2e parkeerterrein, het 1e zat vol. De eerste auto’s snapten het, de 4e en de 5e snapten het weer niet en hielden de boel weer op, totdat de parkeerwachter weer terugkwam en opnieuw naar nr. 2 door wees. De 4e ging, de 5e draalde eerst weer en ja tenslotte drong het toch door.
  Tip:
  Een heel groot bord maken, met grote letters met daarop:
  Dit parkeerterrein = vol , Parkeren op het 2e parkeerterrein!!!

 2. Jacob de Vries zegt:

  Nou, er staat een groot spandoek met P rechtdoor bij het 1e parkeer terrein als dit vol is. Maar de tijd heeft geleerd dat mensen niet kunnen of willen lezen of gewoon eigenwijs zijn en hun eigen weg gaan …….. wij doen er veel aan om de doorstroming zo goed mogelijk te laten verlopen.

 3. Dorpsbewoner zegt:

  Wij hebben dat spandoek niet gezien, teveel opletten met de stuntelige auto’s voor ons. Onze tip is dus overbodig.

Geef een reactie