18 boetes uitgedeeld in natuurgebieden

Bij een grootschalige controle in natuurgebieden Bakkeveense Duinen, Merskerheide, Weinterperskar, Oude Bosch, Slotplaats en Duurwoudsterheide zijn zondag 8 oktober 18 boetes uitgedeeld; het merendeel vanwege loslopende honden.
Groene boa’s van de FUMO, Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en It Fryske Gea voerden de controles uit. Zij keken onder meer of bezoekers niet met loslopende honden wandelden of zich buiten de paden bevonden.

Meerdere overtredingen werden geconstateerd: 16 maal voor een loslopende hond, eenmaal voor het fietsen in een natuurgebied en een keer voor het niet direct willen tonen van een identiteitsbewijs.

De groene boa’s houden toezicht in Natura-2000-natuurgebieden. Zij controleren op de Wet Natuurbescherming en Visserijwet.
[uit: Nieuwe Ooststellingwerver]

Geplaatst in: Bakkeveen

4 reacties op “18 boetes uitgedeeld in natuurgebieden

 1. japtabes zegt:

  Mooie score, moet vaker gedaan worden. Het loopt zo langzamerhand de spuigaten uit.

 2. Paddo zegt:

  Wildplukken mag wel? Er worden zelfs workshops gehouden. Bijvoorbeeld (ook zeldzame) eetbare paddenstoelen plukken.

 3. Gvdb zegt:

  Zonde van hun tijd

 4. Willem Janssen zegt:

  Ik denk dat we een groot deel van de heide gewoon moeten platgooien zodat we plaats kunnen maken voor lokale bedrijven. Bakkeveen heeft een industrieterrein nodig voor dorpelingen om ondernemingen te huisvesten. Die linkse hobby wat men ‘natuur’ noemt brengt niet genoeg op. Anders zou Dundelle het financieel veel beter hebben. Weg met die rommelige wandelpaadjes. Gewoon asfalt erover.

Geef een reactie