Veenstra Mechanisatie genomineerd voor OOM Award

Veenstra Mechanisatie genomineerd voor OOM Award als beste opleider

Metaalbedrijf uit Bakkeveen in de race voor onderscheiding meest actieve leerbedrijf

Veenstra Mechanisatie uit Bakkeveen is deze week genomineerd voor de OOM Award Noord-Nederland 2023. De OOM Award is de onderscheiding voor het meest actieve (metaal)leerbedrijf in de regio. Naast Veenstra Mechanisatie zijn ook Douna Machinery uit Leeuwarden en Holtrop & Jansma uit Dokkum genomineerd. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens de jaarvergadering van Metaalunie district Noord-Nederland op 21 september.

Mede-eigenaar Bouwe Veenstra van Veenstra Mechanisatie noemt opleiden een ‘must’. “Dat stopt niet als je eerste monteur bent. In principe leert iedereen door tot het pensioen, want je moet bijblijven in ons werk. Ik ben zelf ook praktijkopleider en blijf het geweldig vinden om jonge medewerkers elke week stappen te zien maken tot ze op een gegeven moment alles kunnen. Dat went nooit.”

Vakjury
De nominaties voor de OOM Award worden bepaald op basis van het aantal bijscholingsactiviteiten door de werknemers van het bedrijf, het aantal bbl-leerlingen dat wordt begeleid en het aantal stageplaatsen dat wordt aangeboden. Na de nominatie gaat een vakjury langs bij alle voorgedragen bedrijven. Deze jury komt vervolgens met een eindoordeel. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens de jaarvergadering van de Koninklijke Metaalunie in het betreffende district.

Over de OOM Award
De OOM Award is een initiatief van OOM, het scholingsadviesbureau van de sociale partners in de metaalbewerking. Ons gezamenlijke doel is het vakmanschap in de sector naar een hoger plan tillen. Bij OOM zijn ruim 14.000 bedrijven met bijna 160.000 werknemers aangesloten. De bestuurders van OOM zijn afkomstig van Koninklijke Metaalunie, FNV Metaal, CNV Vakmensen en De Unie. Kijk voor meer informatie op www.oom.nl.

Geplaatst in: Opmerkelijk

1 reactie op “Veenstra Mechanisatie genomineerd voor OOM Award

  1. Geke zegt:

    Geweldig, gefeliciteerd voor de nominatie en succes bij het winnen ervan.

Geef een reactie