Impressie avond-4-daagse 2023, dag 2

We zijn alweer op de helft. Ook de tweede avond, donderdag 9 juni is goed verlopen. Het was wederom uitstekend wandelweer met kleine 20 graden. Voor de verkeersregelaars werd het later op de avond wel frisjes door de koude noordoosten wind.

Deze avond weinig bos in de routes. Beide afstanden vertrokken over een paar heuvels naar de historische weg Bakkeveen-Waskemeer. Deze deed dienst tot ca 1911, toen de huidige verbinding tot stand kwam. Bijna halverwege deze historische weg werd rechtsaf geslagen door de weilanden naar de Mandewyk. Deze provinciale weg werd overgestoken en daarna splitsten zich de routes zich in 5 en 10/15 km. De 10 km liep door de weilanden en langs/door een boerderij naar “De Biskop”. Langs de Duurswouderheide en via Hepkemapaad terug naar Bakkevene. Hier samen met de 5 km door weiland landweg naar de Houtwal en naar de finish bij zwembad. De 15 km wandelaars hadden een lus via de Janssenstichting in Waskemeer en de Schansdijk.

Er is over privé terreinen gewandeld van fam.:

 • Cornelissen,
 • Van de Wolfshaar,
 • Van Es,
 • Haisma,
 • Van Dalen,
 • Van Valkenburg,
 • Wouda,
 • Flapper,
 • Cornelissen (nog dank voor het maaien van de brandnetels !!) en
 • Wouda

Circa 900 wandelaars passeerden donderdag de traktatieposten; hiervan waren ca 130 begeleiders van scholen. De verdeling is ongeveer 2/3  5 km wandelaars en 1/3  deel die de 10 km lopen. Deze avond waren er 3 doorzetters voor de 15 km!
Zaterdag komen daar nog 116 kinderen bij die 1 dag meewandelen (“dagspeld”). Traditiegetrouw is het aantal begeleiders dan ook groter, zodat er ca 1100 wandelaars worden verwacht bij de intocht. De scholen groeperen aan de Alde Drintsewei (=achterzijde zwembad). Muziekkorpsen lopen vanaf Nije Buorren en (traditiegetrouw) de Mjumster Wei naar de parkeerterreinen bij zwembad.
meer actuele info: www.bakkeveen.nl/a4d

Hieronder een foto-impressie van de donderdagavond (foto’s: Martijn v/d Vaart)

Geplaatst in: Avondvierdaagse

1 reactie op “Impressie avond-4-daagse 2023, dag 2

 1. D.R. zegt:

  Weer mooie foto’s Martijn!

Geef een reactie