Bakkeveen heeft nieuwe buurtagent

Sinds enkele maanden heeft Bakkeveen een nieuwe buurtagent: Wietze van der Meer. Wietze is bereikbaar via het algemene nummer 0800-8844. Hij heeft naast Bakkeveen ook de dorpen Ureterp, Frieschepalen, Siegerswoude en Wijnjewoude onder zijn beheer.

Zaken als overlast dienen aan de politie te worden gemeld. Wordt er niks gemeld, dan gaan de instanties er vanuit dat er geen overlast is en zal er ook geen actie worden ondernomen. Bijvoorbeeld regelmatig (veel) te snel rijdend verkeer. Als daar niet door verschillende mensen melding van wordt gemaakt, zal er ook geen actie op worden ondernomen. Dit geldt ook voor andere soorten overlast. Het gaat om het aantal meldingen en de ernst van de meldingen. Ook de gemeente kijkt in de politie bestanden om na te gaan of er echt iets aan de hand is en of er actie moet worden ondernomen.

Hoe melden
Voor niet urgente zaken mail je de wijkagent (buurtagent). De wijkagenten van Opsterland hebben een gezamenlijke mailbox voor alle inwoners van Opsterland. Er wordt altijd voor een terugkoppeling gezorgd omdat er altijd een wijkagent in dienst is die de mailbox beheert. Het mailadres is: [email protected]
Een terugkoppeling kan ook inhouden dat de melding wordt doorgezet naar een collega wijkagent, die er dan op een later moment op terugkomt. Verder geldt dat bij spoed 112 moet worden gebeld en bij minder urgente zaken het reguliere politienummer 0900-8844.

De politie in ons gebied heeft ook een Facebook en Instagram pagina:

Klachten en meldingen over de openbare omgeving, zoals afval, stoeptegel ligt (veel) te hoog, etc. meld je bij de gemeente Opsterland via “melding openbare ruimte” https://www.mijn-melding.nl/opsterland_new/viewer.php

Plaatselijk Belang Bakkeveen

Geplaatst in: Plaatselijk Belang

4 reacties op “Bakkeveen heeft nieuwe buurtagent

 1. anoniem zegt:

  Onlangs verwees de politie ons met een klacht door naar de gemeente en de gemeente zegt achteraf dat het meer een zaak voor de politie was. Met tijdsverlies als gevolg, zodat de vermoedelijke verdachte is kunnen ontkomen.
  Dat er eerst meer meldingen moeten zijn, voordat er actie wordt ondernomen is ook niet altijd bevorderlijk voor een efficiënte oplossing van een probleem.

 2. Witje zegt:

  Vorig jaar politie gebeld voor overlast, zou terug gebeld worden door de wijkagent. Moet nog gebeuren.
  Hopelijk is het met deze buurtagent een beter contact.

 3. Laura zegt:

  Misschien handig als hij zich even kort voorsteld in bijv de sluswachter of op deze site met een foto erbij.

Geef een reactie