Mjûmster Wei is weer open voor verkeer!

Gisteren is de Mjûmster Wei weer opengesteld voor verkeer. Daardoor is het weer mogelijk om met de auto via de Mjûmster Wei op de Tsjerkewâl te komen. (vice versa)

Gisteren zou er asfalt van de Tsjerkewâl (kruising Mjûmster Wei) worden gefreesd, maar door het slechte weer is dit uitgesteld. Het frezen van het asfalt was naar voren gehaald, zodat deze tegelijk met het openen van de Mjûmster Wei kon worden afgerond. Wanneer het asfalt van de Tsjerkewâl nu gefreesd en opnieuw wordt geasfalteerd is nog niet bekend. (hier zal ongetwijfeld het weer invloed op hebben)

Onderstaand een paar foto’s van de huidige situatie (foto’s J. v/d Vaart)

 

Geplaatst in: 2023-gebeurtenissen

7 reacties op “Mjûmster Wei is weer open voor verkeer!

 1. Joost zegt:

  Veel smaller geworden daar..?? ? Onveiliger ook dan…uit andere richtingen ook zien we…!

 2. Zebra zegt:

  Wat ik vooral mis zijn de zebrapaden. Zeer kwalijk dat de voetgangers het onderspit delven.

 3. Joost zegt:

  Alle auto,s moeten stoppen voor iedereen nu, ongeacht zebra,s of niet…. “denk ik”. Is wel over nagedacht…toch gelet op de kosten.

  • V. zegt:

   Met het soort drempels wat er nu in de tsjerkewal ligt zie ik geen problemen. Met de snelheid waarmee je die nog enigzins kunt nemen loopt elke voetganger je gewoon voorbij….

  • Jan Eenling zegt:

   Het is geen woonerf dus de voetganger heeft geen voorrang. Het is het recht van de sterkste en hopen op hoffelijkheid van de bestuurders. Je ziet nu al bij de snackbar dat er door verkeer niet meer rekening wordt gehouden met de voetgangers.

 4. Joost zegt:

  Als er een dergelijk kostbaar ingrijpend project wordt gerealiseerd, moet het duidelijk zijn voor een ieder, voetgangers, en gemotoriseerd verkeer, c.q. fietsers, wie voorrang heeft of niet. Zebra<s?? . P.s.wel leuke zitjes voor de jeugd nu op de brink.

 5. japtabes zegt:

  het lijkt mij niet zo moeilijk toch? …….. alles van rechts heeft gewoon voorrang. Nog steeds zoals je het vroeger geleerd hebt.

Geef een reactie