Vorderingen en nieuwe planning centrum

Afgelopen week (6-10 februari)  zijn er flinke vorderingen gemaakt in het leggen van de nieuwe bestrating. Dit ondanks wat nachtvorst, maar wel droog weer. De planning is aangepast.

De gemeente Opsterland meldt vrijdag 10 februari het volgende aan Plaatselijk Belang Bakkeveen:

“Aannemersbedrijf Nota Infra is op dit moment bezig met bestratingswerkzaamheden op de Brink te Bakkeveen. De aannemer verwacht de Brink weer te kunnen openstellen voor het verkeer op dinsdag 21 februari 2023. De volgende fase is het verwijderen van het asfalt op de Mjumsterwei en deze te vervangen door een klinkerverharding.  Deze werkzaamheden duren t/m 24 maart 2023.

Als laatste wordt een gedeelte van de Tsjerkewal voorzien van een nieuwe laag asfalt. Deze werkzaamheden staan gepland op 28 en 29 maart 2023. De weg is tijdens deze 2 dagen afgesloten voor het doorgaande verkeer.

De planning is gebaseerd op “werkbaar” weer. Vorst en regenval kunnen hierop invloed hebben.”
(De fase-kaart staat na de laatste foto in dit artikel)

Dit betekent dat de doorgaande provinciale weg N917 weer open gaat op dinsdag 21 februari. Arriva meldt dat lijn 84 weer normaal rijdt NA dinsdag 21 februari, 20 uur.

Hieronder een aantal foto’s: 1 foto van woensdag 8 februari en 4 van vrijdagnamiddag 10 februari.

Geplaatst in: 2023-gebeurtenissen, Bakkeveen

2 reacties op “Vorderingen en nieuwe planning centrum

  1. Esmee zegt:

    Fijn, gaan ze daarna de bremerwei ook opknappen of mogen de bewoners met de ellende blijven zitten wat het omleidingsverkeer heeft aangericht.

  2. Germ De zee zegt:

    Hopelijk verleggen ze ook het zebrapad enkele meters! Ligt nu te dicht bij (in) de bocht.

Geef een reactie