Klacht bushalte Voorwerkersbrug lijn 89

Sinds circa 13 december is de Qbuzz buslijn 189, die van P+R Hoogkerk (Groningen) naar Drachten Transferium Oost reed, komen te vervallen. Deze bus reed via Frieschepalen over de Klauwertswei, waar de halte “Voorwerkersbrug” staat (vlak voor het shared space plein in Siegerswoude). Omdat de 84 (Assen-Drachten) hier ook langsrijd, was deze halte geschikt voor zij die naar Groningen of Drachten gingen.

De nieuwe lijn 89 rijdt van Ureterp naar P+R Marum (aan de snelweg), ook via het shared space plein, maar komt niet over Frieschepalen. Hierdoor wordt de halte “Voorwerkersbrug” overgeslagen, omdat deze halte aan de Frieschepalen-kant van het plein staat, terwijl de 89 via de Binnenwei van en naar Siegerswoude, De Wilp etc gaat. Dit betekent dus dat de 89 op zo’n tien meter afstand langs de bushalte rijdt, en “dus” niet stopt bij het shared space plein.

De buschauffeur van de 89 heeft mij erop geattendeerd dat via de Qbuzz site er klachten/reacties ingediend kunnen worden over deze verandering. Ik wil andere busgebruikers graag verzoeken ook een klacht in te dienen op de Qbuzz site, in de hoop dat Qbuzz ervoor zorgt dat Voorwerkersbrug ook een halte wordt voor de 89.

Voor diegenen die niet weten waar zij een klacht kunnen indienen: klik hier.
Tip bij invullen: Regio = Groningen & Drenthe, Lijnnummer = 89.

Alvast bedankt.

Mente van den Bosch

klik hier voor Google plaatje.

 

Geplaatst in: Oproepen

2 reacties op “Klacht bushalte Voorwerkersbrug lijn 89

  1. Kitty zegt:

    Die nieuwe lijn 89 is ook nog eens een 8-persoonsbusje. Dus als je naar de halte dichterbij Siegerswoude zou fietsen kun je ook nog de pech hebben dat ie vol zit en je neus voorbijrijdt…

  2. HB zegt:

    Nadeel van het openbaarvervoer, je bent afhankelijk van een ander zijn planning. Zou wel met de kosten te maken hebben.

Geef een reactie