Impressie SlotplaatsFestival

Op zondag 30 oktober (11.00-16.00 uur) was er rond landhuis “de Slotplaats” het Slotplaatsfestival. Er stonden veel kraampjes met informatie over oude en nieuwe ambachten en mooie (natuurlijke) producten.

Het was fantastisch weer met veel zon en temperaturen tot bijna 20 graden. En dat op de dag waarop de wintertijd was ingegaan. Het is erg druk geweest. Alle parkeerterreinen langs de Foarwurkerwei waren bezet en ook aan de overzijde van de vaart (de stille kant) hadden veel bezoekers hun auto geparkeerd. Daarnaast nog veel bezoekers op de fiets, want het was dus ook fantastisch fietsweer ….  NatuurMonumenten kan terugkijken op een zeer geslaagde dag !

In het Bos van Knoop speelde de jeugdafdeling van toneelvereniging Nij Bigjin (“LEEF”) theatervoorstelling “De strijd om de Poppestien”.

Tijdens natuurexpedities doken deelnemers het bos in om naar paddenstoelen en diersporen te speuren en werden verhalen verteld over de herfst en de winterslaap.

In het restaurant, bij de foodtruck en op de groene markt waren biologische lekkernijen van lokale boeren en ondernemers of van het landgoed zelf te koop.

Hieronder een foto impressie van de mooie dag in landgoed de Slotplaats van Natuurmonumenten.

 

Geplaatst in: Natuurmonumenten, Slotplaats

Geef een reactie