Foppe 2.0

Zaterdag 8 oktober 2022 gaf voetbaltrainer Foppe de Haan, onder grote publieke belangstelling, op het veld van vv Bakkeveen zijn tweede walking football training in ons dorp.

Het ging er deze keer duidelijk pittiger aan toe dan de eerste keer in juli.

Na de warming-up kwamen er verschillende ingewikkelde oefenvormen met de bal aan bod. Daarbij werden bij ondergetekende spiergroepen opgerekt en gebruikt, die duidelijk te lang in de ruststand hadden gebivakkeerd. Bij sommige walking footballers stond dan ook al snel het zweet op het voorhoofd.

Goed bezig dus. Er werd veel gelachen en iedereen was lekker aan het bewegen over het veld.

Langs de lijn vermaakte het publiek zich prima tijdens de afsluitende partijtjes met onverwachte technische hoogstandjes en vreemde buitelingen van de heren op leeftijd.

Welk team het sterkste was, kwam ook nu weer niet duidelijk uit de verf, omdat Foppe de beslissende penalty-reeks achterwege liet en liever met ons richting kantine vertrok. Daar werd de gezellige sfeer van deze middag aan de stamtafel voortgezet met een biertje en mega veel borrelhapjes. Het liep tenslotte al weer tegen etenstijd.

Foppe hield het na twee Rivella voor gezien, omdat hij nog naar een feest in Akkrum moest. Hij wenste ons veel succes met onze verdere walking football carrière en raadde ons aan het toch vooral rustig aan te doen met al dat bier.

De nog aanwezige walking footballers kwamen later op de avond tot de conclusie dat het toch wel een erg leuk spelletje was en dat er een vervolg op moest komen.

Daarom gaan wij proberen om dit één keer per maand voort te zetten in Bakkeveen.

Was je deze zaterdag niet aanwezig, maar heb je wel belangstelling om met de zestigplussers mee te doen, meld je dan snel aan via: [email protected].

Van uw speciale sportverslaggever, Jacob van der Weij.

Geplaatst in: Bloeizone Bakkeveen, Voetbal

Geef een reactie