Weg Bakkeveen – Waskemeer (update)

[27 september]
Zie bericht van aannemer met detailplanning onderaan deze pagina

 

[Hieronder oorsponkelijk bericht van 21 september]
De N917 tussen Bakkeveen en Waskemeer is toe aan onderhoud. Daarom werkt de provincie de komende tijd aan de weg. Om de werkzaamheden uit te kunnen voeren moeten we de weg tijdelijk afsluiten. Hieronder leest u wat dat voor u betekent.

Planning en hinder
Op maandag 26 september start aannemer Koninklijke Sjouke Dijkstra met werkzaamheden aan de weg. Als alles volgens planning verloopt dan is het werk op vrijdag 28 oktober klaar. De planning is onder voorbehoud. Eventuele onvoorziene tegenvallers, bijvoorbeeld slecht weer, kunnen ervoor zorgen dat de planning wijzigt. In de periode van de werkzaamheden is de weg tussen Bakkeveen en Waskemeer afgesloten voor verkeer.

Omleidingsroute
Verkeer leiden we om over de N918, de N919 en de N381 via Haulerwijk en Oosterwolde. Het openbaar vervoer rijdt tijdens de werkzaamheden een alternatieve route. Meer informatie daarover vindt u in de bussen, bij de haltes en op www.arriva.nl/halte(externe link)

Meer informatie
Volgens het bericht ontvangen aanwonenden binnenkort een brief met “bovenstaande informatie”.
Wilt u meer weten over de werkzaamheden aan de N917? Op www.fryslan.frl/N917 vindt u alle actuele informatie. Heeft u vragen? Dan kunt u contact opnemen met ons klantcontactcentrum via [email protected] of bellen naar 058 292 59 25 van maandag tot en met vrijdag tijdens kantooruren.

Bovenstaande informatie is persbericht van Provincie Fryslân.

[We wachten nog op een inhoudelijke toelichting. Op het genoemde telefoonnummer heeft men geen verdere informatie, alleen dat de snelheid van 80 naar 60 km per uur gaat.]

We zijn teruggebeld:

 • De renovatie gaat tot aan de bebouwde kom grens van Bakkeveen. Dus tracé in de bebouwde kom blijft open. Dit in tegensteling wat onderstaande tekening suggereert.
 • Het deel bebouwde komgrens (Tsjerkewal 30 – kruising Nije Drintsewei, ca 150 m) wordt helemaal uitgegraven; er komt nieuw fundament in
 • De snelheid wordt teruggebracht van 80 naar 60 km/hr.
 • Het fietspad langs Mandewyk wordt ook afgesloten (kortere periode). Er komt nieuwe deklaag op.

Dit bericht wordt nog aangevuld ……

 

Geplaatst in: Bakkeveen

7 reacties op “Weg Bakkeveen – Waskemeer (update)

 1. Eric zegt:

  op de borden die geplaatst zijn staat een andere datum. 3 dagen later start en klaar

 2. Barry zegt:

  Is B’veen – W’woude dan wél weer open of gaan we écht voor de toeristische routes de komende tijd??

 3. Barry zegt:

  Van bakkeveen naar wijnjewoude duurt tot 5 okt

 4. Dregma Balls zegt:

  Wat een domme omleiding, dat kan veel sneller!

 5. Jan van Dalen zegt:

  Ik denk dat bijna iedereen het met je eens is. Uitleg van de provincie is dat als een provinciale weg wordt afgesloten, de omleidingsroute ook alleen maar over Provinciale wegen mag gaan. Tja en dan kom je tot onderstaande omleidingsroute. In de praktijk zal iedereen zijn (kortere) weg zoeken en het afsluiten valt waarschijnlijk ook wel wat mee. BEHALVE de eerste 150 m aan rand bebouwde kom Bakkeveen en 400 m in Waskemeer. Dat wordt ontgraven en kun je dan echt niet langs. De rest van traject wordt asfalt weggefreesd en 2 nieuwe lagen asfalt aangebracht. Aldus de provinciale opzichter.

 6. Evert zegt:

  Na de aanpak van de weg Bakkeveen- Waskemeer kunnen ze de Houtwal ook wel aanpakken. Is nu een grote modder bende.

 7. Wilfred Groeneveld zegt:

  Die omleiding ja. Van Waskemeer naar Bakkeveen wordt je 42 (!) km omgeleid. Niemand die dat doet. Zonde van alle borden die voor niets worden geplaatst.

Geef een reactie