CDA: brainstormavond Stikstofaanpak

Uitnodiging donderdag 29 september: brainstormavond stikstofaanpak 

Wat: een brainstormavond over de rol van de gemeente in de stikstofaanpak
Waar: Melkveehouderij MTS Dijk, De Mersken 4, Siegerswoude
Wanneer: donderdag 29 september vanaf 19.30 uur
Voor wie: agrarisch ondernemers

Op donderdag 29 september organiseert CDA Opsterland op het melkveebedrijf van raadslid en melkveehouder Kees-Jan Dijk een brainstormavond voor agrarisch ondernemers in de gemeente Opsterland. Het doel van deze avond is inzichten op te doen over de rol van de gemeente in de stikstofaanpak.

Onderwerpen die aan bod komen: innovatie, communicatie richting Den Haag, verbreding/alternatieven en ruimtelijke ordening (bestemmingsplannen e.d.). De uitkomsten gaat Kees-Jan meenemen in de gemeenteraad.

We nodigen je van harte uit om deze avond aanwezig te zijn.

Jan Lammert Sijtsema

Geplaatst in: Bakkeveen

6 reacties op “CDA: brainstormavond Stikstofaanpak

 1. Dennis zegt:

  Belangrijk dat men nu ook lokaal gaat praten over het stikstofprobleem wat wij hebben. Nederland is kampioen stikstofuitstoot. Op dit moment komt 45% van de stikstofuitstoot van de landbouw, met name door onze grote veestapel, die voor 75% voor de export is bestemd. Maar natuurlijk ook de industrie en de luchtvaart hebben er een aandeel in. De rechters hebben keer op keer bepaald dat de stikstofuitstoot in Nederland enorm omlaag moet. Goed dus om lokaal dit te bespreken en gaan bespreken hoe we dit kunnen bereiken.

 2. Sugma Dig zegt:

  Aangezien dit een maatschappelijk probleem is zijn normale burgers ook welkom?

 3. Jan Lammert zegt:

  Beste Sugma Dig,

  Fijn dat deze problematiek je interesse heeft en dat je wilt meedenken. Dat kunnen we als CDA erg waarderen. Alleen dan komen we tot oplossingen. Deze avond is specifiek bedoelt voor agrariërs omdat de minister al redelijk specifieke plannen voor deze doelgroep klaar had liggen. (En later weer niet). Later dit jaar worden de plannen bekend gemaakt voor industrie en overige sectoren. We sluiten het dan zeker niet uit dat CDA Opsterland dan nog een avond organiseert. Ik zou je daar graag voor willen uitnodigen. Als je je contactgegevens mailt naar [email protected] dan regelen wij dat.

  Fijne dag,
  Jan Lammert

 4. Katrien zegt:

  Beste boeren, wilt u ook eens aan meer weidegang voor uw vee gaan denken? Dat is niet alleen beter voor het milieu, maar speciaal voor deze omgeving is het ook fijner voor het toerisme. Een koe in de wei, daarvan worden we blij!

 5. Sugma Dig zegt:

  Beste Jan,

  Ik vind het als CDA stemmer tamelijk teleurstellend dat op een dergelijk brainstorm avond exclusiviteit geld voor agrariërs, dat lijkt mij anno 2022 niet meer de bedoeling in Nederland (discriminatie…). Ik, en vast ook andere, zijn opgegroeid in de regio en zien dus vertrouwde gezichten en aanzichten verdwijnen. Ik versta de frustraties en belangen van alle betrokken kanten. De stikstofmaatregelen zijn niet bedoeld al pesterij voor de agrariër, ook al snap ik dat het wel zo voelt, ik vind het daarom ook CDA onwaardig om zo’n avond in te gaan met oogkleppen op. Het CDA moet naar alle Christen Democraten luisteren en deze vertegenwoordigen. Ik leg uw aanbod dan ook bij mij neer en ik heb ook mijn interesse verloren in deze avond, maar ik hoop u wel aan het denken te zetten met dit bericht.

  Mvg, Sugma Dig

 6. Dennis zegt:

  Ik kan mij helemaal vinden in de redenatie van Sugma Dig. Door met één bepaalde groep te spreken als politieke partij krijg je niet een compleet beeld wat er in de samenleving leeft. Het CDA wordt op deze manier een spreekbuis van de agrariërs, en niet van de bevolking. Nu veel agrariërs overstappen naar de Boeren Burger Beweging lijkt het erop dat het CDA een charme offensief opent richting deze agrariërs.

Geef een reactie